Először zár be 129 éves történelme során a stockholmi Skansen

Először zár be 129 éves történelme során a stockholmi Skansen. A népszerű szabadtéri múzeumot pénteken zárják be meghatározatlan időre, így már a hagyományos karácsonyi ünnepek alatti rendezvényeik is elmaradnak.

A Skansen a svéd főváros egyik legkedveltebb kiránduló- és pihenőhelye, a világ legrégebbi szabadtéri néprajzi múzeuma. Az építészeti, néprajzi emlékeket bemutató szabadtéri múzeumokat a mintájára nevezik világszerte skanzennek. A svéd skansen szó jelentése sánc, ami az egykor ott emelt katonai építményre utal.

Tradicionális svéd házak a Skanzen Nemzeti Parkban

A múzeumot a pandémia kitörése óta mindeddig azért tudták nyitva tartani, mert szabadtéri létesítmény. Ugyanakkor a látogatók száma eddig is korlátozott volt a koronavírus-fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök azonban a napokban szigorúbb intézkedéseket jelentett be a járvány megfékezésére, például megtiltották a nyolc főnél nagyobb létszámú csoportosulást és rendezvényeket, ezért a múzeumnak sem maradt más lehetősége, mint bezárni. Az intézmény ugyan hangsúlyozta, hogy rendkívül nehéz gazdasági helyzetben van, de egyúttal azt is jelezték, hogy hozzá akarnak járulni a járvány elleni védekezéshez.

Tradicionális svéd házak

A svéd főváros Djurgarden-szigetén található Skansen látogatói százötven korabeli épületet láthatnak, házakat, tanyákat, műhelyeket, amelyek történelmi hűséggel mutatják be a svéd nép életét a középkortól napjainkig. Emellett az északi ország jellegzetes állatai, rénszarvasok és medvék is láthatók a park kis állatkertjében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

utazás | svédország | néprajz | Skanzen Nemzeti Park | skanzen

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom