Close
Kiderült, ebben az évben hová vágytunk leginkább

Kiderült, ebben az évben hová vágytunk leginkább

Az utazási trendek jönnek és mennek; az egyik pillanatban úgy tűnik, mindenki Balin van, aztán Lisszabonban, a következőben pedig Costa Ricán. De mi is történt ebben az évben? Mely úti célok voltak idén a legnépszerűbbek? Mutatjuk!

A tutit ezúttal a ForwardKeys nevű, repülőjegy-adatbázissal foglalkozó cég mondja meg, amely ezúttal nem az utasszámok alapján elemezte az úti célokat, hanem azt vizsgálta meg, hogy 2019 óta – tehát a járvány előtti “utolsó békeidőt” beszámítva – mennyit nőtt egyes helyek forgalma az utóbbi egy évben.

A ForwardKeys adatai szerint 2022-ben a legjobban teljesítő ország a Dominikai Köztársaság volt, amely idén öt százalékkal több látogatót fogadott 2019-hez képest.

Ez az öt százalék talán nem tűnik soknak, de ha figyelembe vesszük, hogy még mindig lábadozunk a járványból, elég szép teljesítménynek mondható.

A tanulmány második helyezettje Törökország, amelynek sikerült fenntartania a 2019-es állapotát, majd Costa Rica és Mexikó következik, melyek ugyanezt a szintet érték el.

Íme, a top 10 ország, amely ebben az évben a legjobban teljesített a látogatószámok tekintetében (zárójelben a 2019-hez képest bekövetkezett százalékos változás van feltüntetve).

Dominikai Köztársaság (+5 százalék)
Törökország (0 százalék)
Costa Rica (0 százalék)
Mexikó (0 százalék)
Jamaica (-5 százalék)
Pakisztán (-5 százalék)
Banglades (-8 százalék)
Görögország (-12 százalék)
Egyiptom (-15 százalék)
Portugália (-16 százalék)

Mint látható, rengeteg ország nem azért szerepelt jól a rangsorban, mert több látogatójuk volt, mint 2019-ben, hanem mert nem veszítettek annyi turistát, mint más országok. Bár a járványnak talán már vége, az utazási ágazat elég messze van a teljes felépüléstől.

A londoni World Travel Market közvéleménykutatása pedig arra volt kíváncsi, mi befolyásolja a leginkább azt, hogy hová utaznak.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty Images)

lista | toplista | rangsor | 2022 | utazás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram