Kiderült, ebben az évben hová vágytunk leginkább

Az utazási trendek jönnek és mennek; az egyik pillanatban úgy tűnik, mindenki Balin van, aztán Lisszabonban, a következőben pedig Costa Ricán. De mi is történt ebben az évben? Mely úti célok voltak idén a legnépszerűbbek? Mutatjuk!

A tutit ezúttal a ForwardKeys nevű, repülőjegy-adatbázissal foglalkozó cég mondja meg, amely ezúttal nem az utasszámok alapján elemezte az úti célokat, hanem azt vizsgálta meg, hogy 2019 óta – tehát a járvány előtti "utolsó békeidőt" beszámítva – mennyit nőtt egyes helyek forgalma az utóbbi egy évben.

A ForwardKeys adatai szerint 2022-ben a legjobban teljesítő ország a Dominikai Köztársaság volt, amely idén öt százalékkal több látogatót fogadott 2019-hez képest.

Ez az öt százalék talán nem tűnik soknak, de ha figyelembe vesszük, hogy még mindig lábadozunk a járványból, elég szép teljesítménynek mondható.

A tanulmány második helyezettje Törökország, amelynek sikerült fenntartania a 2019-es állapotát, majd Costa Rica és Mexikó következik, melyek ugyanezt a szintet érték el.

Íme, a top 10 ország, amely ebben az évben a legjobban teljesített a látogatószámok tekintetében (zárójelben a 2019-hez képest bekövetkezett százalékos változás van feltüntetve).

Dominikai Köztársaság (+5 százalék)
Törökország (0 százalék)
Costa Rica (0 százalék)
Mexikó (0 százalék)
Jamaica (-5 százalék)
Pakisztán (-5 százalék)
Banglades (-8 százalék)
Görögország (-12 százalék)
Egyiptom (-15 százalék)
Portugália (-16 százalék)

Mint látható, rengeteg ország nem azért szerepelt jól a rangsorban, mert több látogatójuk volt, mint 2019-ben, hanem mert nem veszítettek annyi turistát, mint más országok. Bár a járványnak talán már vége, az utazási ágazat elég messze van a teljes felépüléstől.

A londoni World Travel Market közvéleménykutatása pedig arra volt kíváncsi, mi befolyásolja a leginkább azt, hogy hová utaznak.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty Images)

toplista | 2022 | úti célok | utazás | lista

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom