Close
Kiderült, mi segít a leginkább eldönteni, hogy hová utazzunk

Kiderült, mi segít a leginkább eldönteni, hogy hová utazzunk

A londoni World Travel Market közvéleménykutatása arra volt kíváncsi, mi befolyásolja a leginkább azt, hogy hová utaznak.

A kutatásban 210 turisztikai szakembernek és kétezer átlagfogyasztónak tették fel a kérdést, hogy mi kelti fel a leginkább az érdeklődésüket egy adott úti cél iránt. A legtöbben pedig, vagyis ötből négyen erre azt válaszolták, hogy az internet, a közösségi média és az influenszerek. A második leggyakoribb válasz szerint a család és a barátok számítanak az első számú forrásnak a következő helyszín kiválasztásakor, ez ötből három válaszadó esetében volt jellemző.

A harmadik helyre kerültek a hirdetések, melyeket a válaszadók mintegy fele említett, míg a megkérdezetteknek csak a harmada tájékozódik a tévéből vagy a rádióból. A futottak még kategóriában találjuk a megszokásokat, a nyomtatott médiumokat és a filmeket.

Míg az influenszerek ötből egy fiatal utazót befolyásolnak úti célja megválasztásában, ez a hatás a korral drámaian csökken.

A millenniumi generációra sokkal inkább hatással van az Instagram és a TikTok, mint az idősebbekre.

Bár a közösségi média hasznos információ- és inspirációforrás lehet, azért nem árt az óvatosság, nehogy úgy járjunk, mint ez a gyanútlan utazó.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Getty Images)

úti cél | közösségi média | döntés | utazási döntések

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram