Négy plusz egy magyar szálloda, amiért rajongtunk 2023-ban

2023 rendkívüli izgalmakat tartogatott a hazai szállodapiacon, hiszen szebbnél szebb luxushotelek nyitottak meg és egy rendkívüli újjászületésnek is szemtanúi lehettünk. Mutatjuk azt a négy plusz egy magyar szállodát, ami idén a szívünk csücske lett.

1. Dorothea Hotel

A Budapest ikonikus V. kerületében három, különböző korban és stílusban épült épületet összefogó háztömbben életre kelt új szálloda a nevét Mária Dorottya württembergi főhercegnőről, az 1800-as évek befolyásos közéleti személyiségéről kapta, aki férjével, Habsburg József nádorral együtt jelentős kulturális és gazdasági fejlődést hozott a fővárosnak. Magyarország „aranykorának” báját idézve a Dorothea Hotel egy páratlan belvárosi utazásra invitálja vendégeit, ahol

a múlt és a jelen finoman összefonódik.

Az elismert olasz építész és tervező, Piero Lissoni által tervezett Dorothea Hotel egyszerre tiszteleg a történelem és a modernitás előtt, amelynek az elegye visszatérő motívumként jelenik meg a belsőépítészeti elemekben és a dizájnban.

Ennyire meseszép lett a főváros új luxusszállodája

Magyarország „aranykorának” báját idézve a Dorothea Hotel egy páratlan belvárosi utazásra invitálja vendégeit, ahol a múlt és a jelen finoman összefonódik.

2. Radisson BudaPart

Buda legújabb városrészében, a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson hotellánc új business szállodája. A kétszáz szobával rendelkező full-service szálloda modern rendezvény- és konferenciahelyszínnel,

skybarral és ázsiai fúziós éttermével lépett be a budapesti hotelpiacra.

A több mint 11 ezer négyzetméteres komplexumban százhetvennégy standard és huszonnégy superior szoba foglalható, de helyet kaptak az épületben multifunkciós konferenciatermek és egy modern fitneszterem is. A Radisson BudaPart teljes belsőépítészeti koncepciójáért a MádiLáncos Studio csapata felelt.

A szobák zöme standard kétágyas, de készült huszonnégy nagyobb lakosztály, illetve mozgássérült vendégek fogadására alkalmas szoba is. A saroklakosztály minden szinten összenyitható a szomszédos szobával, így családok fogadására is alkalmas.

Látványos, otthonos és még skybarja is van – Ilyen lett a Radisson új szállodája a BudaParton

A több mint 11 ezer négyzetméteres komplexumban százhetvennégy standard és huszonnégy superior szoba foglalható.

3. Four Points by Sheraton Budapest Danube

A nyári próbaüzem után november közepén hivatalosan is átadták a Four Points by Sheraton Budapest Danube szállodát Újlipótvárosban. A hotel a Marriott International szállodalánc különleges márkájának első egysége Budapesten - közölte a Duna Pearl ingatlanfejlesztést megvalósító beruházó, a Polat Holding.

A létesítmény százöt vendégszobával, tetőtéri bárral növeli a 13. kerület idegenforgalmi kínálatát;

nemcsak a kilencedik emeleti rooftop bár, de a szobák nagy része is a Dunára, valamint a Margitszigetre néz.

Hivatalosan is átadták a főváros első Four Points by Sheraton szállodáját

A közvetlenül a Duna partján megnyitott új szállodát az Accent Hotel Management üzemelteti.

4. W Budapest

A Marriott International részeként működő W Hotels Worldwide júliusban nyitotta meg a W Budapestet. A hotelnek az ikonikus Drechsler-palota ad otthont, az UNESCO Világörökség részét képező Andrássy úton. A Bánáti-Hartvig építésziroda tervei alapján a restaurációt és a belsőépítészeti munkákat a londoni BJB végezte, a szaktervezési munkákat a DVM group koordinálta.

A díszes épületet a belsőépítészek gondosan restaurálták és átalakították, melyhez a palota gazdag kultúrtörténetéből merítettek ihletet, valamint annak sokrétű identitásából, úgymint egykori kávéházból, a társasági élet központjából, illetve a Magyar Állami Balettintézetből.

A szálloda kialakítása ötvözi a város két oldalát, Budát és Pestet, ezen két rész gazdag örökségét megünnepelve az egymás mellé állításukkal. Ez ihlette az új szálloda „második réteg” („second skin”) dizájn narratíváját, amely

az épület minden pontján izgalmas kölcsönhatást teremt az anyagok között.

Pazar építészet és merész, izgalmas dizájn – Ilyen lesz a júliusban nyitó W Budapest

Az átalakított Drechsler-palotában jeleníti meg a főváros múltját, jelenét és jövőjét.

+1: A régi-új Anna Grand Hotel

Alapos megújuláson esett át az Anna Grand Hotel. Fél év alatt tényleg csodát tettek az 1786-ban felhúzott épületben, mert a frissen illatozó hely falai között mászkálva senki se mondaná meg, hogy

pár hónappal ezelőtt még építési területen kellett szlalomozni a sittes zsákok között.

– A hotel átalakításának legnagyobb kihívása a műemléképület jellegének megőrzése mellett a belső terek modern, luxus környezetbe való áthelyezése volt. Az újragondolt styling során kiemelten fontosnak tartottuk a legmagasabb szintű komfort érzet biztosítását, amely a terek újragondolásánál is prioritást élvezett. Ennek tükrében álmodtuk meg az Anna Grand royal lakosztályt, mely grandiózus méreteivel és unikális anyaghasználatával új távlatokat nyit a Balaton térség turisztikai piacán – mondta az újranyitás sajtóeseményén Farkas Dóra, a belső átalakítás koordinátora.

Időtlen luxus: újra megnyitott Balatonfüred ikonikus szállodája

Hatalmas múltja van és a tervek szerint még nagyobb jövője lesz.

(Fotók: a szállodák hivatalos weboldalai)

szálloda | luxusszálloda | hotel | luxushotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom