Close
Huszonkét olasz illusztrátor veszi birtokba a Magyar Képzőművészeti Egyetemet

Huszonkét olasz illusztrátor veszi birtokba a Magyar Képzőművészeti Egyetemet

Először rendeznek illusztrációs fesztivált Budapesten.

Október 11–30. között több fővárosi helyszínen (például a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, a KREA Művészeti Iskolában) tartanak programokat az Első Budapesti Illusztrációs Fesztiválon, a kiállításoktól kezdve a workshopokon át az előadásokig. A megnyitón már megtekinthető az egyik legérdekesebbnek ígérkező tárlat, amelyen huszonkét olasz illusztrátor alkotásait állítják ki a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

Az Olasz Intézet támogatásával megvalósuló kiállításon Anna Forlati, Lisa D’Andrea, Davide Bonazzi, Paolo Domeniconi, Gianluca Folì, Philip Giordano, Riccardo Guasco, Isabella Labate, Marina Marcolin, Simone Massi, Giulia Orecchia, Gloria Pizzilli, Emiliano Ponzi, Sonia Maria, Luce Possentini, Alessandro Sanna, Sarah Mazzetti, Glenda Sburelin, Guido Scarabottolo, Lucio Schiavon, Simone Rea, és Pia Valentinis képei láthatók majd.

Az illusztráció világszerte az egyik legprosperálóbb grafikai műfaj, amit pályázatok és fesztiválok sora bizonyít, amelyeket rendszerint jelentős sajtófigyelem és közönségsiker kísér. 2019 őszén a Graphifest keretében első alkalommal rendeznek ehhez kapcsolódó fesztivált Budapesten.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

budapesti illusztrációs fesztivál | graphifest | olasz intézet | Magyar Képzőművészeti Egyetem | illusztráció

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram