3 dolog, amire a sikeres cégalapításhoz szükséged lesz

Vállalkozást alapítani komoly és izgalmas döntés! Akár álmainkat szeretnénk megvalósítani, akár egyéni vállalkozói státuszból szeretnénk szintet lépni, akár befektetési céljainkat szeretnénk teljesíteni, egy dolog biztosan a szemünk előtt lebeg: hogy minden zökkenőmentesen menjen. Ehhez gyűjtöttünk össze most 5 bevált tippet – ha ezeket kipipálod, könnyebben veszed majd az akadályokat.

Kontakt egy megbízható ügyvédhez

Sok mindent meg tudsz oldani egyedül is a cégalapítás során – jogi eligazításra azonban szükséged lesz, ráadásul a cégbejegyzésnek a legtöbb vállalkozási forma esetén vannak olyan kötelező elemei, amelyeket ügyvéd kell, hogy elvégezzen. „Munkám során azt tapasztalom, hogy a hozzám fordulók szeretik lépésről lépésre átlátni a cégalapítási folyamatokat, és gyakran kérnek tanácsot is” – mondja Dr. Bodó Gergely ügyvéd és adótanácsadó, akinek már sokan szavaztak bizalmat a Kelet-Magyarországi régióból. „Bár a jogi követelmények adottak, bizonyos értelemben minden cégalapítás más és más. Egy ügyvéd akkor végez jó munkát, ha maradéktalanul az adott ügyfél sikeres cégalapításához szükséges feltételeket, és érdemi útmutatást tud adni” – teszi hozzá a szakember.

Jól megválasztott cégnév

Banálisnak hangzik – a cégnév kiválasztása magától értetődő, könnyű feladatnak tűnik. Valóban, nem kell, hogy napokig alkotói válságban üljünk egy üres papír fölött, várva, hogy felvillanjon az a bizonyos villanykörte, azonban ennek az egyszerű lépésnek is lehetnek buktatói. Ha megtetszik egy cégnév, ne engedjünk a kísértésnek, hogy azonnal elkészíttessük a bélyegzőt, az aláírási címpéldányokat! Mindenképp kérjük ügyvéd tanácsát és várjuk meg a cégbíróság döntését, hiszen könnyen lehet, hogy az általunk kitalált cégnevet tőlünk függetlenül már korábban lefoglalta valaki más, vagy éppen megtévesztően hasonlítana egy másik vállalat nevéhez.

Átgondolt stratégia

Ahogy az a fentiekből világosan kiderül, a cégalapításhoz szükséges papírmunkát nem érdemes elbagatellizálni. Azonban arra is szükség van, hogy előre tudjuk, mit fogunk tenni a sikeres cégalapítás után. Melyek lesznek az indulás első lépései, merrefelé mozdulunk, és hogyan? Érdemes részletes üzleti és stratégiai tervet készíteni, hogy felkészülten vághassunk neki a vállalkozás izgalmas kalandjának.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom