Close
3 dolog, amire a sikeres cégalapításhoz szükséged lesz

3 dolog, amire a sikeres cégalapításhoz szükséged lesz

Vállalkozást alapítani komoly és izgalmas döntés! Akár álmainkat szeretnénk megvalósítani, akár egyéni vállalkozói státuszból szeretnénk szintet lépni, akár befektetési céljainkat szeretnénk teljesíteni, egy dolog biztosan a szemünk előtt lebeg: hogy minden zökkenőmentesen menjen. Ehhez gyűjtöttünk össze most 5 bevált tippet – ha ezeket kipipálod, könnyebben veszed majd az akadályokat.

Kontakt egy megbízható ügyvédhez

Sok mindent meg tudsz oldani egyedül is a cégalapítás során – jogi eligazításra azonban szükséged lesz, ráadásul a cégbejegyzésnek a legtöbb vállalkozási forma esetén vannak olyan kötelező elemei, amelyeket ügyvéd kell, hogy elvégezzen. „Munkám során azt tapasztalom, hogy a hozzám fordulók szeretik lépésről lépésre átlátni a cégalapítási folyamatokat, és gyakran kérnek tanácsot is” – mondja Dr. Bodó Gergely ügyvéd és adótanácsadó, akinek már sokan szavaztak bizalmat a Kelet-Magyarországi régióból. „Bár a jogi követelmények adottak, bizonyos értelemben minden cégalapítás más és más. Egy ügyvéd akkor végez jó munkát, ha maradéktalanul az adott ügyfél sikeres cégalapításához szükséges feltételeket, és érdemi útmutatást tud adni” – teszi hozzá a szakember.

Jól megválasztott cégnév

Banálisnak hangzik – a cégnév kiválasztása magától értetődő, könnyű feladatnak tűnik. Valóban, nem kell, hogy napokig alkotói válságban üljünk egy üres papír fölött, várva, hogy felvillanjon az a bizonyos villanykörte, azonban ennek az egyszerű lépésnek is lehetnek buktatói. Ha megtetszik egy cégnév, ne engedjünk a kísértésnek, hogy azonnal elkészíttessük a bélyegzőt, az aláírási címpéldányokat! Mindenképp kérjük ügyvéd tanácsát és várjuk meg a cégbíróság döntését, hiszen könnyen lehet, hogy az általunk kitalált cégnevet tőlünk függetlenül már korábban lefoglalta valaki más, vagy éppen megtévesztően hasonlítana egy másik vállalat nevéhez.

Átgondolt stratégia

Ahogy az a fentiekből világosan kiderül, a cégalapításhoz szükséges papírmunkát nem érdemes elbagatellizálni. Azonban arra is szükség van, hogy előre tudjuk, mit fogunk tenni a sikeres cégalapítás után. Melyek lesznek az indulás első lépései, merrefelé mozdulunk, és hogyan? Érdemes részletes üzleti és stratégiai tervet készíteni, hogy felkészülten vághassunk neki a vállalkozás izgalmas kalandjának.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram