Így lehet 360 fokos, végtelen medencét tervezni egy londoni felhőkarcoló tetejére

A tervek egészen zseniálisak. Alig várjuk, hogy elkészüljenek vele.

Nehéz nagyobb élményt elképzelni annál, mint amikor egy felhőkarcoló tetejéről csodálhatod meg egy város teljes látképét. Talán csak azzal lehetne fokozni, ha mindezt egy medencében lazulva tehetnénk meg. A legújabb elképzelések szerint hamarosan módunk lesz rá Londonban.

A Compass Pools leleplezte a terveit, amelyre az egész világ felkapta a fejét. Nem is csoda, mégiscsak a világ első 360 fokos, végtelen tetőmedencéjéről van szó, amelynek feszített víztükre gyakorlatilag egybeolvad majd a horizonttal.

A lenyűgöző, 600 ezer literes medence egy 220 méter magas, 55 emeletes felhőkarcoló tetején lesz.

A falai nem is üvegből, hanem akrilból készülnek, és minden irányból tökéletesen átlátszóak lesznek. Még alulról is, így nemcsak az úszóknak, hanem az alulról leskelődőknek is fantasztikus látványt nyújthat. Annak érdekében, hogy az egész még látványosabb legyen, különböző fényekkel világítják majd meg.

Mivel a tervezők azt akarták, hogy a panorámát semmi ne zavarja meg (még egy létra se), komoly fejtörést okozott, hogyan lehet majd bejutni a vízbe. A tervezőcsapat végül egy rendhagyó megoldást eszelt ki; a tengeralattjárók ajtajának technológiáját alapul véve egy fel-le mozgó spirális lépcsőt alakítanak ki.

A mérnököknek azt is meg kellett oldaniuk, hogy a víz ne kezdjen el kifolyni a medencéből, végig a felhőkarcoló oldalán. Ennek érdekében egy szélmérőt is üzembe helyeznek, ami folyamatosan méri majd a széllökések erejét, és elegendő adatot szolgáltat egy számítógépes programnak ahhoz, hogy ennek a kockázatát minimalizálni tudják. Ez a program fogja egyébként a víz hőmérsékletét is szabályozni.

Dicséretes megoldás, hogy a klímaberendezések által termelt hőt kívánják használni a medence vizének fűtésére.

Az Infinity London projekt pontos helyszínét még nem jelölték ki, ám a tervek szerint egy ötcsillagos hotel tetején kaphat majd helyet a különleges medence. A kivitelezés 2020-ban kezdődhet.

Ez is érdekelhet:

Így szédít el London hat percben

Szédítően hat, ahogyan egyik nyüzsgő városrészből a másikba csapódunk Londonban, mint ahogy ezen a nagyszerű videón is érezhető.

(Képek: Compass Pools)

medence | london | compass pools | tetőmedence | végtelen

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom