Close
Selymesen simulnak a sivatagba ezek a 3D-nyomtatott, henger alakú kunyhók

Selymesen simulnak a sivatagba ezek a 3D-nyomtatott, henger alakú kunyhók

Lenyűgöző nyaralók és lakóházak épülnek a texasi sivatagban.

A BIG és az ICON összefogásából születik az El Cosmico elnevezésű kempinghotel Marfában, mintegy 243 ezer négyzetméteren. A kozmikus képeket idéző név arra utal, hogy BIG-nek vannak már tervei arra, hogyan lehetne a Holdon és a Marson házakat építeni, és mint mondják, ezek megépítéséhez a 3D-nyomtatás lehet a legjobb eszköz.

Részben ezek a tervek ihlették a sivatagi nyaralókat, melyek remekül harmonizálnak a környezetükkel. A technika nemcsak a világűrben, de a sivatagban is kapóra jön, ugyanakkor a várható eredmény szépsége is magáért beszél.

A 3D nyomtatás olyan textúrát hoz létre, amely a hagyományos, kézzel készült vályogházakon található bordázathoz hasonlít.

A kemping néhány kör alakú kunyhóból áll majd, és kör alakú medence is helyet kap benne, amelyet szintén 3D-nyomtatott cabanák vesznek körül.

Az építészek szerint ezt a technológia különösen alkalmas organikus formák megalkotására, és a még mindig viszonylag új eljárás sok felfedeznivalót tartogat.

A Cosmico munkálatai 2024-ben kezdődnek, de a BIG és az ICON más más projekteken is dolgozik együtt, például a texasi Georgetownban található Wolf Ranchen, amely a világ legnagyobb 3D-nyomtatással készült lakónegyed lesz.

Kaliforniába is terveznek egy 3D-nyomtatott lakónegyedet, de van, aki nem akar nagyban gondolkodni, hanem megelégszik a saját, gyönyörű kabinirodájával.

(Forrás és képek: Dezeen)

marfa | ICON | 3D-nyomtatás | kemping | BIG

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Így kaphatsz egy kis francia életérzést egy csodás villában a Balaton-felvidéken

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom