Close
Így néz ki a Google új campusa, amelyet a BIG és a Heatherwick Studio tervezett

Így néz ki a Google új campusa, amelyet a BIG és a Heatherwick Studio tervezett

A kaliforniai Mountain View városában épült fel a Google Bay View elnevezésű campusa, amely két irodaházat, egy rendezvényközpontot és egy kétszáznegyven férőhelyes átmeneti szállást foglal magában.

A londoni székhelyű Heatherwick Studio és a dán BIG stúdió által tervezett, százezer négyzetméteres campus három épületet tartalmaz, amelyeket sátorszerű, homorú elemekből álló tető fed.

Ezekre összesen ötvenezer napelem-panel került, amelyek majdnem hét megawattnyi energiát képesek termelni.

A nappanelek az épület energiaigényének mintegy negyven százalékát elégítik ki, a közeli szélfarmokkal együtt pedig már az áramszükséglet kilencven százalékát fedezik.

A zöld energia használata mellett

a Google azt is vállalta, hogy részt vesz a kaliforniai Bay Area természetes élőhelyeinek rekonstrukciójában,

így az új irodát is ennek megfelelő természeti táj veszi körül tizenhét hektárnyi vizes élőhellyel, erdővel és mocsaras területekkel.

Az épületből távozó szennyvíz tisztításában a közvetlenül körülötte található kertek is részt vesznek, míg az iroda fűtéséhez és hűtéséhez geotermikus energia is hozzájárul.

A BIG és Heatherwick Studio szintén együtt tervezi a Google londoni campusát a King’s Cross-on, ahol tetőkert, futópálya és uszoda is lesz.

Szintén Bjarke Ingels irodája tervezte ezt a csavart hidat, amelyen magyar csapat is dolgozott, és az ő nevükhöz fűződik az Oceanix nevű úszó város koncepciója.

(Forrás: Dezeen, képek: Iwan Baan/Dezeen)

BIG | Heatherwick Studio | szilícium-völgy | kalifornia | google

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram