Így néz ki a Google új campusa, amelyet a BIG és a Heatherwick Studio tervezett

A kaliforniai Mountain View városában épült fel a Google Bay View elnevezésű campusa, amely két irodaházat, egy rendezvényközpontot és egy kétszáznegyven férőhelyes átmeneti szállást foglal magában.

A londoni székhelyű Heatherwick Studio és a dán BIG stúdió által tervezett, százezer négyzetméteres campus három épületet tartalmaz, amelyeket sátorszerű, homorú elemekből álló tető fed.

Ezekre összesen ötvenezer napelem-panel került, amelyek majdnem hét megawattnyi energiát képesek termelni.

A nappanelek az épület energiaigényének mintegy negyven százalékát elégítik ki, a közeli szélfarmokkal együtt pedig már az áramszükséglet kilencven százalékát fedezik.

A zöld energia használata mellett

a Google azt is vállalta, hogy részt vesz a kaliforniai Bay Area természetes élőhelyeinek rekonstrukciójában,

így az új irodát is ennek megfelelő természeti táj veszi körül tizenhét hektárnyi vizes élőhellyel, erdővel és mocsaras területekkel.

Az épületből távozó szennyvíz tisztításában a közvetlenül körülötte található kertek is részt vesznek, míg az iroda fűtéséhez és hűtéséhez geotermikus energia is hozzájárul.

A BIG és Heatherwick Studio szintén együtt tervezi a Google londoni campusát a King's Cross-on, ahol tetőkert, futópálya és uszoda is lesz.

Szintén Bjarke Ingels irodája tervezte ezt a csavart hidat, amelyen magyar csapat is dolgozott, és az ő nevükhöz fűződik az Oceanix nevű úszó város koncepciója.

(Forrás: Dezeen, képek: Iwan Baan/Dezeen)

google | kalifornia | BIG | Heatherwick Studio | szilícium-völgy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom