Close
50 éve, hogy a Sas felszállt – Ünnepeljük egy látványos videóval!

50 éve, hogy a Sas felszállt – Ünnepeljük egy látványos videóval!

Az Apollo–11 1969. július 16-án 13:32:00 UTC-kor indult a floridai Kennedy Űrközpontból, Hold körüli pályájára három nappal később állt, július 20-án pedig a Sas (Eagle) hívójelű űrkomp sima landolást hajott végre a Holdon. Ember akkor lépett először egy másik égitest felszínére. Egy Idaho államból felvett holdfogyatkozás videójával tisztelgünk az esemény, az űrhajósok és a Hold előtt.

Phil Hart két éven keresztül készítette a bámulatos videó utómunkáit. A felvétel folyamatairól részletesen ír blogján, az Idaho és Wyoming államokból rögzített égi jelenség leírása helyett beszéljen maga a videó. Érdemes sötét szobában, hangosítva figyelni a Hold mozgását!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

űrutazás | holdfázis | űr | csillagászat | űrkutatás

FOLYTASD EZZEL

A tökéletes őszi úti célt keresed? Van egy ötletünk!

Ilyen az, amikor táncosok fedeznek fel egy elhagyatott úszómedencét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom