Close
50 éve, hogy a Sas felszállt – Ünnepeljük egy látványos videóval!

50 éve, hogy a Sas felszállt – Ünnepeljük egy látványos videóval!

Az Apollo–11 1969. július 16-án 13:32:00 UTC-kor indult a floridai Kennedy Űrközpontból, Hold körüli pályájára három nappal később állt, július 20-án pedig a Sas (Eagle) hívójelű űrkomp sima landolást hajott végre a Holdon. Ember akkor lépett először egy másik égitest felszínére. Egy Idaho államból felvett holdfogyatkozás videójával tisztelgünk az esemény, az űrhajósok és a Hold előtt.

Phil Hart két éven keresztül készítette a bámulatos videó utómunkáit. A felvétel folyamatairól részletesen ír blogján, az Idaho és Wyoming államokból rögzített égi jelenség leírása helyett beszéljen maga a videó. Érdemes sötét szobában, hangosítva figyelni a Hold mozgását!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

csillagászat | űr | űrkutatás | Neil Armstrong | hold

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram