Felturbózzák a világ leghíresebb országútját

A Chicagótól Los Angelesig tartó 66-os út az Egyesült Államok legnépszerűbb országútja. Szokták a Mother Road, vagyis Az országutak anyja illetve Az Egyesült Államok főútja néven is emlegetni.

1938-ban adták át, a '70-es évekre azonban az új autópályák megjelenésével egyre inkább funkcióját vesztette. Mielőtt viszont teljesen az enyészeté lett volna, a '90-es években az egyes államok rájöttek, hogy érdemes megőrizni muzeális értékként. Az út karbantartása mellett számos, azt kísérő létesítményt is korhű módon felújítottak, és megkapta a Történelmi 66-os út elnevezést valamint a stílusos burkolati jeleket.

Most pedig az oklahomai szakasz újabb felújításon esik át: az ország legszebb útjait felkaroló National Scenic Byways elnevezésű program keretében egy millió dolláros támogatást kap.

Egy mérföld hosszan felújítják a kanyarodó- és a leállósávot, ami az erre gyakran kerekező biciklisták biztonságát is növeli.

Ez az út egyike annak a több mint harmincnak, amelynek felújítását 29 államban összesen 21,8 millió dollár értékben támogatják. Több mint egy millió dollárt kapott az Indiana állambeli Ohio River, hogy továbbra is könnyen megközelíthető legyen, és majdnem százezer dollárt ítéltek a kaliforniai Kentuckyban található történelmi bányapark felújítására, amelyet egy egykori aranybányából alakítottak ki.

Ez az alig ismert amerikai állam tökéletes terep a tökéletes road triphez, ha pedig autós utazásra szánod el magad, ezt a tíz hibát ne kövesd el.

(Forrás: Travel and Leisure, Wikipédia, képek: Getty Images)

road trip | route 66 | felújítás | egyesült államok | oklahoma

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom