A briteknél hétfőtől nyitnak a pubok és éttermek belső helyiségei

Valamint az a fájdalmas szám is napvilágra került, hogy pontosan hány étterem zárt be végleg a koronavírus-járvány miatt Nagy-Britanniában.

A nagy-britanniai éttermek csaknem tíz százaléka tönkrement, mióta a koronavírus-járvány tavaly tavasszal felütötte a fejét, olvasható két üzleti és szakmai tanácsadó cég közös felmérésében. Az AlixPartners és a CGA vasárnap bemutatott tanulmánya szerint így a hétfői teljes nyitás után a tavaly márciusinál számottevően kisebb számú étterem, bár és pub lesz felkereshető.

Nagy-Britanniában hétfőtől az éttermek, a pubok és a bárok megnyithatják beltéri kiszolgáló helyiségeiket, kinyithatnak a mozik, a színházak, a koncerttermek, a múzeumok és a stadionok, ismét fogadhatnak vendégeket a szállodák és egyéb turisztikai szálláshelyek, és lehetővé válik a turisztikai célú utazás az országon belül.

A felmérés szerint a csődök az egyes kategóriákon belül az éttermeket érintették a legsúlyosabban:

4204 étterem végleg bezárt.

Ez azt jelenti, hogy tavaly március óta a nagy-britanniai éttermek 9,7 százaléka megszűnt. Az átlagon belül még súlyosabb a veszteség azoknak az éttermeknek a körében, amelyek a közepes árfekvésű, hétköznapi piaci szektorba tartoztak, és így a legnépesebb vendégkört vonzották: az e kategóriába tartozó éttermek 19,4 százaléka, azaz csaknem az ötödük tönkrement.

Míg a briteknél a belső helyiségek nyílnak meg, itthon a Lupa Beach indul el a napokban, és nemsokára a Liszt Ferenc repülőtér egyes terminálja is kinyílik.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

újranyitás | étterem | koronavírus | terasz | brit

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom