Close
Újra megnyílik a Liszt Ferenc repülőtér egyes terminálja

Újra megnyílik a Liszt Ferenc repülőtér egyes terminálja

Téged is kötnek hozzá nosztalgikus emlékek?

Újranyílhat a Budapest Airport 1-es terminálja, a 3-as építése pedig 2025-ben kezdődhet – írja repülőtéri értesítőjében a Budapest Airport. Az új utascsarnok megépítéséig egy móló hozzáépítésével működhet majd az 1-es Terminál.

A tervezett parkolóház is más helyszínen épül meg – áll a közleményben. A parkolóházat korábban a Közlekedő Tömeg Egyesület kritizálta, amiért ellehetetlenítette volna a repülőtér vasúti kiszolgálását. Most a Budapest Airport azt írja, egy komplex tömegközlekedési csomópontot terveznek a parkolóház helyére, amelyet a leendő vasútállomással is összekötnek majd.

Emellett arról is beszámoltak, hogy

míg a reptér utasforgalma még mindig rendkívül alacsony, a teherforgalom rekordokat dönt.

A Budapest Airport közel 65 ezer utast kezelt áprilisban, 95,2 százalékos csökkenést regisztrálva a koronavírus-járvány előtti, 2019-es év azonos időszakához képest. Tavaly ilyenkor még rosszabb volt a helyzet, akkor volt, hogy egy nap mindössze 275 utas fordult meg a reptéren.

A teherforgalomnál már jobb a helyzet: az idei első negyedében rekordot ért el ezen a téren a reptér, a 2021-es cargoforgalom pedig akár az évi 150 ezer tonnát is elérheti.

És hogy hová utazhatunk róla? Például ide és ide egész biztosan!

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

terminál | liszt ferenc | légi közlekedés | repülőtér | reptér

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram