Close
Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk

Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk

Kölcsönösen elfogadják az egymás által kiállított oltási igazolványokat.

Akik megkapták az oltást és az igazolást, teszt és karantén nélkül utazhatnak Törökországba május tizenegyedikétől, Magyarország és Törökország ugyanis megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat keddtől – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

Szijjártó Péter azt mondta, ez azt jelenti, hogy

azok a török és magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást és az erről szóló igazolást, teszt és karantén nélkül utazhatnak a két országba.

Törökországban április végén egy minden korábbinál szigorúbb, úgynevezett teljes lezárás lépett életbe május 17-ig annak érdekében, hogy az ország a járvány mutatóit jelentősen mérsékelve indulhasson neki a nyári turisztikai szezonnak. Törökország két hete éjszakai kijárási korlátozást vezetett be, este 19 óra és reggel 5 óra között volt lakhelyelhagyás tilalom, de ez az intézkedés nem bizonyult elégségesnek.

A törököknek otthon kell maradniuk, egyedül egészségügyi ellátás, valamint az alapvető élelmiszerek vásárlása céljából hagyhatják el lakhelyüket. Ez alól kivételt képeznek az egészségügyben, az élelmiszeriparban és a nélkülözhetetlen feldolgozóiparban dolgozók.

Abban az időszakban, amikor Európa már az újranyitás szakaszába lép, le kell vinnünk a napi esetszámot ötezer alá, ellenkező esetben súlyos károkat szenvedünk a gazdaság, a turizmus, a kereskedelem és az oktatás területén egyaránt

– nyilatkozta a döntést követően Erdogan.

Az intézkedéscsomag egész pontosan április 29-én este 19 órától május 17-én reggel 5 óráig van érvényben, tehát az iszlám böjti hónap, a ramadán végét követő első hétfő reggelig. Fontos tudni, hogy a turistákra nem vonatkoznak a korlátozások.

Mindeközben ma Szlovénia is újranyitott és az is kiderült, hogyan készül Bécs a május 19-i nagy újranyitásra.

(Fotók: Unsplash)

törökország | török | covid | oltás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram