Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk

Kölcsönösen elfogadják az egymás által kiállított oltási igazolványokat.

Akik megkapták az oltást és az igazolást, teszt és karantén nélkül utazhatnak Törökországba május tizenegyedikétől, Magyarország és Törökország ugyanis megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat keddtől – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

Szijjártó Péter azt mondta, ez azt jelenti, hogy

azok a török és magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást és az erről szóló igazolást, teszt és karantén nélkül utazhatnak a két országba.

Törökországban április végén egy minden korábbinál szigorúbb, úgynevezett teljes lezárás lépett életbe május 17-ig annak érdekében, hogy az ország a járvány mutatóit jelentősen mérsékelve indulhasson neki a nyári turisztikai szezonnak. Törökország két hete éjszakai kijárási korlátozást vezetett be, este 19 óra és reggel 5 óra között volt lakhelyelhagyás tilalom, de ez az intézkedés nem bizonyult elégségesnek.

A törököknek otthon kell maradniuk, egyedül egészségügyi ellátás, valamint az alapvető élelmiszerek vásárlása céljából hagyhatják el lakhelyüket. Ez alól kivételt képeznek az egészségügyben, az élelmiszeriparban és a nélkülözhetetlen feldolgozóiparban dolgozók.

Abban az időszakban, amikor Európa már az újranyitás szakaszába lép, le kell vinnünk a napi esetszámot ötezer alá, ellenkező esetben súlyos károkat szenvedünk a gazdaság, a turizmus, a kereskedelem és az oktatás területén egyaránt

– nyilatkozta a döntést követően Erdogan.

Az intézkedéscsomag egész pontosan április 29-én este 19 órától május 17-én reggel 5 óráig van érvényben, tehát az iszlám böjti hónap, a ramadán végét követő első hétfő reggelig. Fontos tudni, hogy a turistákra nem vonatkoznak a korlátozások.

Mindeközben ma Szlovénia is újranyitott és az is kiderült, hogyan készül Bécs a május 19-i nagy újranyitásra.

(Fotók: Unsplash)

törökország | török | védettség | covid | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom