A zöldségeket leggyakrabban főzzük vagy pároljuk, holott sütésükkel, grillrácson történő elkészítésükkel egészen különleges aromákat szabadíthatunk fel. Az ízük intenzív lesz, az állaguk pedig roppanós. Vannak azonban aranyszabályok, amiket érdemes ilyenkor betartani, hogy a végeredmény valóban olyan elképesztő ízvilágú legyen, mint amire vágyunk.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty Images)
grillezés | lista | konyhai | grill | tippek
Dubaj a multikulturális gasztronómia egyik fellegvára is
A világ jelenlegi talán legjobb prémium rumja kóstolható az egyik budapesti étteremben
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!