Close
Ez a nyolc szakma fogja uralni a jövő munkaerőpiacát

Ez a nyolc szakma fogja uralni a jövő munkaerőpiacát

A tudomány és a technológia jelentős mértékben átalakítja a munkaerőpiacot. Szakmák tűnnek el, helyettük pedig újak születnek meg, hogy kiszolgálják a munkáltatók és a nemzetgazdaságok igényeit. Az Universidad Tecmilenio összegyűjtötte az elmúlt öt év legjobban fizetett, feltörekvő szakmáit.

AI-szakember

A mesterséges intelligenciához kapcsolódó szaktudás iránti igény az elmúlt négy évben hetvennégy százalékkal nőtt.

Az ipar legkülönbözőbb területein vált relevánssá mérnöki és operátori szinten egyaránt.

Robotika

A robotika dinamikusan növekvő iparág, folyamatosan frissülő mérnöki tudást igényel, mind a virtuális, mind pedig a valódi robotizációs folyamatok további térnyerése érdekében.

Adatelemző

Az elmúlt három évben az adatelemző szakma vezeti a listát, hiszen a vállalatok jelentős része már ma is adatközpontú döntéshozatali rendszert működtet,

és várhatóan a jövőben ennek jelentősége minden iparágban fokozódni fog.

Full stack fejlesztő

A technológia szélsebes változásának eredményeként egyre nagyobb az igény az olyan programozók iránt, akik teljes körű szolgáltatásokat tudnak ellátni, így a frontend és a backend fejlesztések mellett sitebuilddel is foglalkoznak.

Az elmúlt öt évben harmincöt százalékkal több ilyen szaktudással rendelkező informatikai szakembert kerestek a vállalatok.

Szoftverfejlesztő rendszergazda

Ez a szakma felelős azért, hogy az operatív folyamatok és az azokat kiszolgáló szoftverek megfelelően működjenek a vállalatokon belül.

Mivel a cégek egyre több, egyre komplexebb alkalmazásokat használnak mindennapos működésükhöz, a szakemberek iránti igény megkérdőjelezhetetlenül nő.

Ügyfélsiker munkatárs

Tekintettel a technológiai szolgáltatások növekedésére, az ügyfélsikerhez kapcsolódó területekre a munkahelyek 2018 óta harmincnégy százalékkal több alkalmazottat vettek fel.

Értékesítési képviselő

Ez a szakma nem egyszer szerepel a feltörekvő munkakörök listáján, és fontossága abban rejlik, hogy az értékesítési szakemberek folyamatosan bővítik az új ügyfelek felkutatásához szükséges módszertanokat, így állandóan megújuló, a vállalkozások célcsoportjaiba leginkább illő személyeket tudnak megkeresni.

Kiberbiztonsági szakember

A kiberbiztonság kiemelt fontosságú a vállalatok számára, hiszen ez teremti meg az adatbiztonságot.

Az IT-biztonsági szakemberek betöltetlen állása több mint ötven százalékkal nőtt az elmúlt évekhez képest, tehát hatalmas potenciállal rendelkezik a munkaerőpiacon.

 

A távmunkára való átállás sokak számára csupán rövidtávú opció volt tavaly márciusban, míg mások számára állandósult a home office. A kezdeti bizalmatlanság dacára mára a legtöbb munkáltató – már amelyik továbbra is engedélyezi az otthoni munkavégzést – rájött arra, hogy megbízhat a munkavállalóiban, hiszen azok elvégzik a munkát, a folyamatos ellenőrzések nélkül is produktívak maradnak.

(Fotók: Getty Images)

nagy sztori | szakma | munka | karrier | jövő

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

A hangzás tudománya: érkezik a Dyson légtisztítós, aktív zajszűréssel ellátott hi-fi fejhallgatója

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom