Close
A koktél, amely túlélte a Titanicot, hogy legendává váljon

A koktél, amely túlélte a Titanicot, hogy legendává váljon

A Bee’s knees az 1920-as évek ikonikus itala volt, hogy aztán a Titanicot túlélve igazi klasszikussá váljon.

Egy bizonyos Mrs. Margaret Brown, azaz elsüllyeszthetetlen Molly Brown nevéhez fűződik a ginből, citromból és mézből álló koktél, melynek eredetéhez egészen az 1920-as évekig kell visszamennünk az időben.

Brown enyhén szólva is lenyűgöző asszony volt. Miután ugyanis elvált férjétől, jegyet váltott a világ legnagyobb utasszállító hajójára. A Titanic katasztrófáját túlélve nőjogi aktivista lett, aki a nők hátrányos munkahelyi megkülönböztetése ellen harcolt. Négy nyelven beszélt, indult az Egyesült Államok szenátusi tagságáért akkor, amikor a nőknek épphogy szavazati joga lett. Később folyamatosan ingázott az USA és Franciaország között, ahová először humanitárius segítségért, később pedig a párizsi életmód öröméért érkezett.

Magának a koktélnak a receptje elsőként a Boothby’s World Drinks and How to Them 1930-as kiadásában jelent meg, akkor narancslé hozzáadását is tartalmazta a receptúra. Ma gyakran változtatják az összetevőit, hiszen különleges ízvilágot kaphatunk akkor, ha a citromot grépfrút cseréljük, vagy a ginhez rozmaringot teszünk.

Bee’s knees koktél hozzávalói:

  • 60 ml gin
  • 20 ml citromlé
  • 20 ml mézszirup (ízlés szerint)

Elkészítése:

Egy shakerbe halmozzunk jeget, öntsük rá az összes hozzávalót, majd alaposan rázzuk 10-12 másodpercig! Öntsük egy martinis pohárba, díszítsük citromhéjjal vagy citromszelettel!

+ 1 tipp: Nem kell vacakolni az itallal, hiszen önmagában is fantasztikus, de ha még különlegesebbé kívánjuk tenni, adjunk hozzá néhány csepp rózsavizet vagy levendula aromát!

A tavasz már beköszönt az ablakon, itt az ideje, hogy ihletet merítsünk a friss fűszernövényekből néhány egyszerűen elkészíthető koktélhoz!

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Hét tipp, hogy úgy grillezz zöldségeket, mint a profik!
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom