A közlekedési szokások változásai a jövőben

A világjárvány az életünk minden területére kihatással volt, nincs ez tehát másképpen a közlekedési szokásainkkal sem. Korábban rengeteg időt töltöttünk egy autóban egyedül ülve a dugó kellős közepén arra várva, hogy eljuthassunk a munkahelyünkre vagy éppen a gyerekekért az iskolába.

A home office kényeszere vagy éppen lehetősége alapjaiban rengette meg ezt a tendenciát, majd elhozta azt is, hogy egyre nagyobb hajlandóságot mutattunk arra, hogy a rövidebb távokra egy rollert vagy biciklit vegyünk igénybe az autó helyett.

Közösségi közlekedés

Az átalakult szokásoknak köszönhetően már nem csak az autót látjuk az egyetlen lehetséges közlekedési eszközként, de sokan még mindig ódzkodnak a tömegközlekedési eszközöktől azok hiányos higiéniája vagy éppen a kisebb biztonságérzet miatt.

Milyen megoldások maradtak hát a gyalogláson kívül? Ott vannak például a kerékpár- vagy rollerkölcsönzési lehetőségek, amiket egy applikáció segítségével pillanatok alatt meg tudsz valósítani, hogy a távolabbi pontokra kényelmesen, mégis környezettudatosan juss el.

Mire számíthatunk a jövőben?

Az elektromos autózás is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ahogy nem szabad megfeledkeznünk az autómegosztó cégekről sem. A jövő autói várhatóan lényegesen több szoftverrel lesznek felszerelve a mai társaiknál, amik segítségével optimalizálni tudják a fogyasztásukat és a károsanyag-kibocsátásukat is. A szoftverek segítségével sokkal több baleset lesz megelőzhető, így a jövő közlekedése biztonságosabb lesz és sokkal kevesebb emberi beavatkozást igényel majd, mint a jelenlegi modellek.

Te is szeretnéd, ha az autód a jelen kor minden veszélye esetén be lenne biztosítva? Keresd fel az Allianz Hungária weboldalát, és találd meg a gépjármű biztosítások közül azt, ami számodra a legkielégítőbb védelmet nyújtja!

Házhoz szállítás a jövő városában

A közösségi közlekedési eszközökön kívül van még egy szolgáltatás, ami az utóbbi időben nagy terhet vett ki a légszennyezettséget termelő közlekedési szokások közül. Ez pedig nem más, mint a házhoz szállítás. Azok a dolgok, amikért korábban hajlamosak voltunk akár autóba is ülni, néhány gombnyomással elérhetővé válnak, a futárcégek logisztikájának hála, sokkal környezettudatosabban jutnak el otthonunkba. A jövőben ezek a szolgáltatások valószínűleg tovább egyszerűsödnek és jóval zöldebbek is lesznek.

Az autós futárok helyét a kisebb távok esetében valószínűleg nem csak az ételkiszállításoknál, hanem az egyéb verzióknál is felváltják a biciklis vagy rolleres futárok. Nem szabad megfeledkeznünk a drónok rohamos fejlődéséről sem, ami lehetővé teszi, hogy a későbbiekben akár a házhoz szállítást is ezeknek az eszközöknek a segítségével oldják meg a különböző webáruházak, amennyiben kisebb távolságok áthidalásáról van szó.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom