Last minute desszertnek, örökös időhiányban szenvedőknek és konyhai antitalentumoknak is tökéletes választás lehet egy ütős ízvilágú, vagy különlegesebb gyümölcsöt felhasználó pohárkrém, amely maximum tizenöt perc ráfordítást és néhány egyszerű alapanyagot igényel csak.
Passiógyümölcsös pohárkrém
Hozzávalók:
- 225 g mascarpone
- 1/4 csésze porcukor
- 1 citrom héja
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 75 g tejszín
- 1/2 csésze granola
- 1 1/2 evőkanál olvasztott vaj
- 4 passiógyümölcs
Elkészítés:
- Egy tálban 2-3 percig konyhai robotgép segítségével habosra keverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát!
- A granolát őröljük kávédarálóval morzsa állagúra, adjuk hozzá a vajat és egy evőkanál cukrot! Keverjük össze!
- Négy kis pohárba osszuk el egyenlő arányban az őrölt granolát, kissé nyomkodjuk le egy kanál hátsó felével! Halmozzuk rá a krémet, majd kaparjuk ki a passiógyümölcsöt, és mindegyik pohárba tegyünk belőle egy-egy adagot! Opcionálisan tejszínhabbal a tetején kínáljuk!
A granolát gyakorlatilag bármilyen keksszel is helyettesíthetjük attól függően, hogy milyen áll rendelkezésünkre.
Áfonyás mézeskalácsos pohárkrém
Hozzávalók:
- 3/4 csészényi apróra tört mézeskalács vagy puszedli
- 1/4 csésze durvára zúzott dió
- 2 evőkanál porcukor
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál vaj
- 1 nagy doboz görög joghurt
- 1 teáskanál citromlé
- áfonya
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a mézeskalácsmorzsát, a diót, a fahéjat, valamint a vajat!
- A görögjoghurtot édesítsük a cukorral, és adjuk hozzá a citromlevet!
- Egy pohár aljára tegyünk áfonyát, majd mehet rá egy adag joghurt és egy adag mézeskalácsmorzsa. Erre jöhet egy újabb réteg joghurt, végül áfonyát szórjunk a tetejére! Ízlésünk szerint csokireszelékkel, tejszínhabbal, cukorgyöngyökkel díszítsük!
A leggyorsabb tiramisu
Hozzávalók:
- 225 ml tejszínhab
- 225 g mascarpone
- 70 g cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 evőkanál amarettólikőr
- 450 ml eszpresszó
- 1 csomag kör alakú, puhább babapiskóta
- holland kakaópor
Elkészítése:
- Verjük fel a tejszínhabot, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliaaromát! Keverjük hozzá a mascarponét és az amarettót!
- Mártsuk bele a babapiskótákat a kávéba, és tegyük a pohár aljára! Végezzük el ezt a műveletet a többi piskótával is, azokat rakjuk egyelőre félre!
- Kezdjük el rétegezni a tiramisut! A már meglévő piskótára rakjunk egy adag mascarponét, majd ismét egy piskótát és egy adag krémet! A tetejére szórjunk kakaóport!
(Fotók: Getty Images)
leggyorsabb | ünnepi | édesség | karácsony | tipp | desszert
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!