Last minute desszertnek, örökös időhiányban szenvedőknek és konyhai antitalentumoknak is tökéletes választás lehet egy ütős ízvilágú, vagy különlegesebb gyümölcsöt felhasználó pohárkrém, amely maximum tizenöt perc ráfordítást és néhány egyszerű alapanyagot igényel csak.
Passiógyümölcsös pohárkrém
Hozzávalók:
- 225 g mascarpone
- 1/4 csésze porcukor
- 1 citrom héja
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 75 g tejszín
- 1/2 csésze granola
- 1 1/2 evőkanál olvasztott vaj
- 4 passiógyümölcs
Elkészítés:
- Egy tálban 2-3 percig konyhai robotgép segítségével habosra keverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát!
- A granolát őröljük kávédarálóval morzsa állagúra, adjuk hozzá a vajat és egy evőkanál cukrot! Keverjük össze!
- Négy kis pohárba osszuk el egyenlő arányban az őrölt granolát, kissé nyomkodjuk le egy kanál hátsó felével! Halmozzuk rá a krémet, majd kaparjuk ki a passiógyümölcsöt, és mindegyik pohárba tegyünk belőle egy-egy adagot! Opcionálisan tejszínhabbal a tetején kínáljuk!
A granolát gyakorlatilag bármilyen keksszel is helyettesíthetjük attól függően, hogy milyen áll rendelkezésünkre.
Áfonyás mézeskalácsos pohárkrém
Hozzávalók:
- 3/4 csészényi apróra tört mézeskalács vagy puszedli
- 1/4 csésze durvára zúzott dió
- 2 evőkanál porcukor
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál vaj
- 1 nagy doboz görög joghurt
- 1 teáskanál citromlé
- áfonya
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a mézeskalácsmorzsát, a diót, a fahéjat, valamint a vajat!
- A görögjoghurtot édesítsük a cukorral, és adjuk hozzá a citromlevet!
- Egy pohár aljára tegyünk áfonyát, majd mehet rá egy adag joghurt és egy adag mézeskalácsmorzsa. Erre jöhet egy újabb réteg joghurt, végül áfonyát szórjunk a tetejére! Ízlésünk szerint csokireszelékkel, tejszínhabbal, cukorgyöngyökkel díszítsük!
A leggyorsabb tiramisu
Hozzávalók:
- 225 ml tejszínhab
- 225 g mascarpone
- 70 g cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 evőkanál amarettólikőr
- 450 ml eszpresszó
- 1 csomag kör alakú, puhább babapiskóta
- holland kakaópor
Elkészítése:
- Verjük fel a tejszínhabot, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliaaromát! Keverjük hozzá a mascarponét és az amarettót!
- Mártsuk bele a babapiskótákat a kávéba, és tegyük a pohár aljára! Végezzük el ezt a műveletet a többi piskótával is, azokat rakjuk egyelőre félre!
- Kezdjük el rétegezni a tiramisut! A már meglévő piskótára rakjunk egy adag mascarponét, majd ismét egy piskótát és egy adag krémet! A tetejére szórjunk kakaóport!
(Fotók: Getty Images)
tipp | desszert | édesség | ünnepi | leggyorsabb | karácsony
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!