Close
Ha szereted az egyedi bútorokat, jegyezd meg ezt a tervezőt!

Ha szereted az egyedi bútorokat, jegyezd meg ezt a tervezőt!

Kenneth Cobonpue egy igazi varázsló, és most be is mutatjuk néhány elképesztő bútorát. A Fülöp-szigetekről származó tervező a rattanhoz nyúlt, hiszen az alapanyagául szolgáló rotángpálma éppen szülőhelyén őshonos. 

Megszámlálhatatlan tervezői díj, Hollywood legfényesebb csillagainak bizalma, számos filmben és sorozatban megjelent enteriőr legszebb bútorai kapcsolódnak Kenneth Cobonpue nevéhez. A Time magazin 2007-ben a rattan első virtuózának nevezte, ám a dizájner sokkal több ennél. Megmutatjuk a számunkra legkedvesebb munkáit.

Twiggy

Ez a szokatlan tükör a nap sugarait formázza, de nevéből fakadóan a hatvanas évek imádott, őzikeszemű manökenjére is utalhat.

Whisk

Minket egyértelműen a matcha ecsetre emlékeztet ez a légies lámpa.

Limbo

Műalkotás és funkcionális lámpa egyben a Limbo egyik tagja, amely egy légtáncost formál meg.

Kai

Maga az elegancia és a stílus ez a lebegő világítótest.

Alchemy

A kollekcióban négyféle, igazán formabontó felfüggesztett növénytartót találunk.

Crokkis

Egy szabad kézzel alkotott rajzból háromdimenziós, szoborszerű váza lett. Az üvegcsövek egy-egy szál virágot tartanak frissen.

Constellation

Az éjszakai égbolt csillagai inspirálták ezt a lámpaegyüttest.

Cloud

Pamutrostból készültek ezek a kézzel is alakítható bárányfelhők.

Star Wars Collection

Alapvetően a természet inspirálja a dizájnert, de erre a felkérésre nem tudott nemet mondani. Zseniális!

Yin & Yang

A természetes rattan és a hűvös acél találkozásából jött létre ez a hibátlan, bármilyen környezetbe beilleszthető szett.

Russell

Ezzel a pompás kültéri szófával pillanatok alatt kiszakadhatunk a minket körülvevő világból, valóságos menedéket nyújt a szőttes tetőszerkezete.

Kaja

Mind a formavilág, mind a funkció Cobonpue szüleménye, mégis rengetegen felültek erre a vonatra. Több skandináv lakberendezési márkánál is találunk hasonló darabokat, mint a Kaja kollekció, de tudjuk, kitől ered az ötlet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Kenneth Cobonpue)

interior | rattan | bútor | enteriőr | szék

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram