Close
Ha szereted az egyedi bútorokat, jegyezd meg ezt a tervezőt!

Ha szereted az egyedi bútorokat, jegyezd meg ezt a tervezőt!

Kenneth Cobonpue egy igazi varázsló, és most be is mutatjuk néhány elképesztő bútorát. A Fülöp-szigetekről származó tervező a rattanhoz nyúlt, hiszen az alapanyagául szolgáló rotángpálma éppen szülőhelyén őshonos. 

Megszámlálhatatlan tervezői díj, Hollywood legfényesebb csillagainak bizalma, számos filmben és sorozatban megjelent enteriőr legszebb bútorai kapcsolódnak Kenneth Cobonpue nevéhez. A Time magazin 2007-ben a rattan első virtuózának nevezte, ám a dizájner sokkal több ennél. Megmutatjuk a számunkra legkedvesebb munkáit.

Twiggy

Ez a szokatlan tükör a nap sugarait formázza, de nevéből fakadóan a hatvanas évek imádott, őzikeszemű manökenjére is utalhat.

Whisk

Minket egyértelműen a matcha ecsetre emlékeztet ez a légies lámpa.

Limbo

Műalkotás és funkcionális lámpa egyben a Limbo egyik tagja, amely egy légtáncost formál meg.

Kai

Maga az elegancia és a stílus ez a lebegő világítótest.

Alchemy

A kollekcióban négyféle, igazán formabontó felfüggesztett növénytartót találunk.

Crokkis

Egy szabad kézzel alkotott rajzból háromdimenziós, szoborszerű váza lett. Az üvegcsövek egy-egy szál virágot tartanak frissen.

Constellation

Az éjszakai égbolt csillagai inspirálták ezt a lámpaegyüttest.

Cloud

Pamutrostból készültek ezek a kézzel is alakítható bárányfelhők.

Star Wars Collection

Alapvetően a természet inspirálja a dizájnert, de erre a felkérésre nem tudott nemet mondani. Zseniális!

Yin & Yang

A természetes rattan és a hűvös acél találkozásából jött létre ez a hibátlan, bármilyen környezetbe beilleszthető szett.

Russell

Ezzel a pompás kültéri szófával pillanatok alatt kiszakadhatunk a minket körülvevő világból, valóságos menedéket nyújt a szőttes tetőszerkezete.

Kaja

Mind a formavilág, mind a funkció Cobonpue szüleménye, mégis rengetegen felültek erre a vonatra. Több skandináv lakberendezési márkánál is találunk hasonló darabokat, mint a Kaja kollekció, de tudjuk, kitől ered az ötlet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Kenneth Cobonpue)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom