Ez a lélegzetelállító történelmi hely most a világ legvarázslatosabbja

Legalábbis egy friss és részletes elemzés szerint.

A játékban utazó Slingo úgy állította össze a Föld legvarázslatosabb helyeit tartalmazó listáját, hogy elemezte az úti célok népszerűségét mind a Google-ön, mind a közösségi médiában, valamint a Tripadvisor-értékelések mélyére is leásott, hogy megnézze, mely helyeket említenek az értékelők "varázslatosként."

Az összes adat átvizsgálása után pedig a perui Machu Picchut hirdette ki győztesként,

vagyis ez a bolygónk jelenlegi legvarázslatosabb pontja.

„A perui Andokban fekvő ősi inka város a legvarázslatosabb úti cél” – olvasható a közleményben. Évente több mint 19 millió Google-keresés érkezik rá, 2,4 millió Instagram-poszt szól  róla, plusz a Tripadvisor-értékelések 4,2 százalékában említik vele kapcsolatban a „varázslatos” szót. "Régészeti jelentőségéről és lélegzetelállító tájairól híres, évente több millió utazót vonz. A 15. században épült, majd később elhagyott helyszínt továbbra is rejtélyek és csodák övezik" – írja az ismertető.

A rangsor második helyén a jordániai Petra következik, köszönhetően az évi 9,3 millió Google-keresésnek, az 1,8 millió Instagram-posztnak és a Tripadvisor-értékelések 3,8 százalékában használt „varázslatos” jelzőnek. "Ez az ősi város, amely egykor a nabatai királyság virágzó fővárosaként tündökölt, sziklába vájt építészetéről és vízvezetékrendszeréről nevezetes. A Petrába látogatók felfedezhetik az ikonikus kincstárat, a kolostort és számtalan sírkamrát és templomot, melyek zökkenőmentesen illeszkednek a környező sivatagi tájba” – írják a jellemzésben.

Földünk harmadik legvarázslatosabb helye az Egyesült Királyságban található Stonehenge, amely 12 millió Google-keresést generál, 924 917 Instagram-posztot tud felmutatni és a Tripadvisor-értékelések 3,6 százaléka szerint „varázslatos”.

Éppen csak lemaradt a dobogóról a portugáliai Sintra, majd az ausztriai Hallstatt, a törökországi Pamukkale, a svájci Lauterbrunnen, a franciaországi Colmar, a szintén franciaországi Mont-Saint-Michel és az új-zélandi Hobbiton zárja a top 10-et.

A részletes elemzést itt lehet elolvasni.

A sivatagok pedig hatalmas, elhagyatott tájak, melyek hol inspiráló, hol pedig egészen hihetetlen oázisokat, titkokat rejtenek. A sivatagokban azonban az ember is megcsillogtatta építészeti tudását az elmúlt évezredekben, ezek a rendkívüli építmények pedig ma is a végtelen homokdűnékben várják felfedezőiket.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

lista | helyek | legvarázslatosabb | világ | rangsor

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom