Close
A napelemben rejlő fantasztikus lehetőségek

A napelemben rejlő fantasztikus lehetőségek

Tudtad, hogy a Nap által egy óra alatt termelt energia a Föld egy évi teljes energiaszükségletét tudná fedezni? Bár ennek az energiának a töredékét sem tudjuk összegyűjteni, a napelemekkel való hasznosítása jelentős változást hozhat a bolygón.

A napenergia előnyei

Szerezz be napelem paneleket a Komfort Plus weboldaláról, hogy nagyszerű, megújuló energiaforrást biztosíts otthonodban!

Az elérhető napelem támogatásoknak, valamint az egyre versenyképesebb piaci áraknak köszönhetően ugyanis a napenergia egyre több család fő energiaforrásává vált. A technológia az elmúlt években drasztikusan fejlődött, és napelemes tárolórendszerekkel egészült ki, így a napenergiát a tiszta energia lényegesen hatékonyabb forrásává tették.

A napelemek előnyei közül a legfontosabb, hogy a napenergia valóban megújuló energiaforrás. A világ minden részén használható, és minden nap elérhető. Nem fogyhatunk ki a napenergiából, ellentétben néhány más energiaforrással. A napenergia addig lesz elérhető, amíg Napunk van, ezért a fény legalább 5 milliárd évig elérhető lesz számunkra, amikor a tudósok szerint a Nap el fog pusztulni.

Csökkent költségek

Mivel energiaszükségletünk egy részét a napkollektoros rendszer által termelt villamos energiával kielégíthetjük ki, az energiaszámláink csökkenni fognak. Az, hogy mennyit takarítunk meg a számlán, a napelemes rendszer méretétől és az áram- vagy hőfogyasztástól függ.

Például, ha egy kereskedelmi napelemeket használó vállalkozással rendelkezünk, ennek a kapcsolónak óriási előnyei lehetnek, mivel a rendszer nagy mérete az energiaszámlák nagy részét fedezheti.

Sőt, nemcsak a villanyszámlán spórolhatunk, hanem arra is lehetőség nyílik, hogy a többletenergiáért kifizetést kapjunk, ha több villamos energiát termelünk, mint amennyit felhasználunk (figyelembe véve, hogy napelemes rendszerünk csatlakozik a hálózathoz).

Hosszú élettartam

A napelemes rendszerek általában nem igényelnek sok karbantartást. Viszonylag tisztán kell tartani őket, így évente néhány alkalommal szükséges azokat megtisztítani. Ha kétségeink adódnának, mindig számíthatunk speciális takarító cégekre, amelyek elvégzik a napelemek alapos tisztítását.

A legtöbb megbízható napelemgyártó 20-25 év garanciát vállal, továbbá, mivel nincsenek mozgó alkatrészek, nem tapasztalható kopás. Az inverter általában az egyetlen alkatrész, amelyet 5-10 év után cserélni kell, mert folyamatosan dolgozik azon, hogy a napenergiát elektromos árammá és hővé alakítsa.

Az inverteren kívül a kábelek is karbantartást igényelnek, hogy biztosítsák a napelemes rendszer maximális hatékonyságú működését. Így a napelemes rendszer kezdeti költségeinek fedezése után nagyon kevés karbantartási és javítási kiadásra számíthatunk.

Látogass el a Komfort Plus weboldalára, ahol nagyszerű napelem panelek közül válogathatsz, hogy otthonod energiaellátását is ez a nagyszerű technológia biztosíthassa!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram