Close
Íme a NASA titkos űrfegyvere, amit „csak” történelmi pillanatokban vet be

Íme a NASA titkos űrfegyvere, amit „csak” történelmi pillanatokban vet be

A snack 1964 óta komoly szerepet játszik a NASA műveleteiben.

Bizonyos helyzetekben mindannyian hajlamosak vagyunk ragaszkodni berögződéseinkhez, babonáinkhoz, annak érdekében, hogy szerencsével járjunk. A szokásainkat bevethetjük egy állásinterjú során, a sportolók egy-egy fontos mérkőzés előtt nyúlnak rituáléjukhoz, a NASA mérnökei pedig a történelmi pillanatokban vetik be a csodafegyverüket,

a földimogyorót.

Hatalmas mérföldkő a nemzetközi űrtörténelemben, hogy a Perseverance sikeres landolást hajtott végre a Marson. A NASA tudósai nemcsak szakmai tapasztalataikat vetették be a siker érdekében, hanem hagyományos snackjüket is. A babonájuk még Neil Armstrong holdra szállását megelőző időszakra datálható és a Ranger 7 küldetéshez kapcsolódik.

Az első hat Ranger küldetés kudarcot vallott, ezért a Ranger 7 indulási napján mindenki rendkívül feszült volt. Dick Wallace küldetéspálya-mérnök egy-egy marék mogyorót adott a munkatársainak, hogy csökkentse a stresszt.

Később minden alkalommal, amikor nem ettek mogyorót, valami probléma vetődött fel a küldetéssel kapcsolatban, így például késleltetni kellett az indulást. Amikor azonban mogyorót ettek, minden a legnagyobb rendben zajlott. Nem csoda, hogy a Perseverance Marson történő landolásakor is a kritikus pillanatokban rengeteg földimogyoró volt az űrállomáson.

 

Gondolkoztál már azon, milyen illata lehet a világűrnek? Mi becsületesen bevalljuk, hogy még soha – de most erre a nem kicsit elvont kérdésre ad választ az Eau de Space. Nemrég pedig az is kiderült, milyen bőrönddel utazunk majd a Marsra

(Fotók: NASA)

földimogyoró | perseverance | űr | nasa | Mars

FOLYTASD EZZEL

Funkos projektjével érkezik a Müpába a világ egyik legjobb jazzénekese

Így indították el a Disney+-t Közép-Európában

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom