Meglepő helyre érdemes visszavonulni szakértők szerint nyugdíjaséveinkre

Bár remélhetőleg messze még az ideje, de nincs abban semmi rossz, ha elkezdünk azon gondolkodni, életünk alkonyára fordulva hol és milyen körülmények között szeretnénk reggelente felébredni.

A legtöbben bizonyára egzotikus szigetről, esetleg hegyek között megbújó csendes, békés kistelepülésről álmodozunk, ahol a zöldséges már előre bekészíti kedvenc gyümölcseinket, a pékségben félreteszik nekünk a még meleg péksüteményt, esténként pedig a tornácon ülve hagyjuk, hogy a lenyugvó nap sugarai simogassanak.

Akad egy hely, ami nagyjából mindet megadja.

A Time magazin cikkében lehetett olvasni arról, hogy az Egyesült Államokban egyre többen tervezik nyugdíjaséveiket egy távoli országban eltölteni. Rengeteg előnye van ennek: kevesebbe kerülhet, az elköltözők magasabb életszínvonalat tudnak biztosítani maguknak a pénzükért, nem utolsósorban pedig megismerkedhetnek egy teljesen más kultúrával.

A Karib-térség vagy Olaszország romantikusabb vidékei pazar opciónak tűnnek a nyugdíjasévek kiélvezéséhez, egyes adatok szerint azonban mégsem ez a két terület számít a legjobbnak megfizethetőség és minőség tekintetében,

hanem a Peruban található Cusco.

A fővároshoz, Limához képest sokkal kisebb és kevésbé pulzálóbb városról van szó, ám ez nem jelenti azt, hogy híján lenne a látnivalóknak vagy a megfelelő szolgáltatásoknak, azt meg pláne nem, hogy visszafogott életet éljen az odaérkező. Előbbi halmazba vehehetjük a számtalan ősi műemléket a kupolás templomoktól kezdve a több száz esztendős macskaköves utcákig, utóbbiba pedig a város központjában lévő felújított, modernizált épületeket, prémium kategóriás lakóövezeteket, és kiváló éttermeket, melyekben szorosabbá fűzhető a kapcsolat Peru kulináris világával.

A dél-amerikai országok által nyújtott életstílus legfőbb előnye, hogy gyakorlatilag mindenhol lenyűgöző környezetben találja magát az ember. Maradva Peruban, olyan egyedülálló természeti adottságok és jelenségek kísérhetik a mindennapokat, hogy legszívesebben le se vennénk a túrabakancsot, és egész nap csatangolnánk a környező ösvényeken vagy hegyeken. Cuscoról például könnyedén elérhetők olyan ikonikus helyek, mint a Machu Picchu és a Szivárvány-hegy.

A számítások szerint havi ezerhétszáz dollárból már nemhogy gondtalanul, hanem kis túlzással fényűzően élvezhetjük a cuscói napokat.

Ez is érdekelhet:

Így születhetsz újjá az Alpok déli lejtőin

Karintiában egyszerre kapunk nyugalmat és élményeket, programokat és pihenést. Mutatjuk is, hogyan.

(Fotók: Unsplash)

pihenés | utazás | peru | machu picchu | cusco

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom