Close
Meglepő helyre érdemes visszavonulni szakértők szerint nyugdíjaséveinkre

Meglepő helyre érdemes visszavonulni szakértők szerint nyugdíjaséveinkre

Bár remélhetőleg messze még az ideje, de nincs abban semmi rossz, ha elkezdünk azon gondolkodni, életünk alkonyára fordulva hol és milyen körülmények között szeretnénk reggelente felébredni.

A legtöbben bizonyára egzotikus szigetről, esetleg hegyek között megbújó csendes, békés kistelepülésről álmodozunk, ahol a zöldséges már előre bekészíti kedvenc gyümölcseinket, a pékségben félreteszik nekünk a még meleg péksüteményt, esténként pedig a tornácon ülve hagyjuk, hogy a lenyugvó nap sugarai simogassanak.

Akad egy hely, ami nagyjából mindet megadja.

A Time magazin cikkében lehetett olvasni arról, hogy az Egyesült Államokban egyre többen tervezik nyugdíjaséveiket egy távoli országban eltölteni. Rengeteg előnye van ennek: kevesebbe kerülhet, az elköltözők magasabb életszínvonalat tudnak biztosítani maguknak a pénzükért, nem utolsósorban pedig megismerkedhetnek egy teljesen más kultúrával.

A Karib-térség vagy Olaszország romantikusabb vidékei pazar opciónak tűnnek a nyugdíjasévek kiélvezéséhez, egyes adatok szerint azonban mégsem ez a két terület számít a legjobbnak megfizethetőség és minőség tekintetében,

hanem a Peruban található Cusco.

A fővároshoz, Limához képest sokkal kisebb és kevésbé pulzálóbb városról van szó, ám ez nem jelenti azt, hogy híján lenne a látnivalóknak vagy a megfelelő szolgáltatásoknak, azt meg pláne nem, hogy visszafogott életet éljen az odaérkező. Előbbi halmazba vehehetjük a számtalan ősi műemléket a kupolás templomoktól kezdve a több száz esztendős macskaköves utcákig, utóbbiba pedig a város központjában lévő felújított, modernizált épületeket, prémium kategóriás lakóövezeteket, és kiváló éttermeket, melyekben szorosabbá fűzhető a kapcsolat Peru kulináris világával.

A dél-amerikai országok által nyújtott életstílus legfőbb előnye, hogy gyakorlatilag mindenhol lenyűgöző környezetben találja magát az ember. Maradva Peruban, olyan egyedülálló természeti adottságok és jelenségek kísérhetik a mindennapokat, hogy legszívesebben le se vennénk a túrabakancsot, és egész nap csatangolnánk a környező ösvényeken vagy hegyeken. Cuscoról például könnyedén elérhetők olyan ikonikus helyek, mint a Machu Picchu és a Szivárvány-hegy.

A számítások szerint havi ezerhétszáz dollárból már nemhogy gondtalanul, hanem kis túlzással fényűzően élvezhetjük a cuscói napokat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom