A robusztus külsejű, érző szívű cane corso

Az olasz masztiff, a cane corso népszerű, bulldog típusú kutya, aki családbarát kedvencként és őrkutyaként is megállja a helyét. A Grandopet.hu cane corso fajtaleírásának köszönhetően alaposan megismerheted ezt a kutyafajtát, külső jellemvonásait, és tartási körülményeit egyaránt.

Harcias kiállású, szeretetre méltó kedvenc 

Védelmező, ugyanakkor jámbor, és barátságos is. Története a római harcmezőkig nyúlik vissza. A cane corso egy tekintélyt parancsoló kutyafajta, mégis a külseje ellenére rendkívül barátságos és higgadt természetű.

Fontos tisztában lenni vele, hogy sok múlik a helyes nevelésen és a tartási körülményeken. Elődeit leginkább vadászatok idején, illetve harci kutyaként alkalmazták, előfordultak arénákban is, idővel viszont őrző-védő kutya vált belőlük. Külön érdekesség, hogy akkoriban még töltényhordozóként is helytálltak.

Egyesek agresszív, harcias kutyaként gondolnak rá, azonban a valóság nem ez. Nagyon erős a védelmező ösztöne, jámbor, és hűséges társ. Remek őrzőkutya bárki számára. A nevelésére viszont kellő figyelmet kell fordítani, különben önfejűvé válhat.

Robusztus külseje mögött egy érző, barátságos szív lapul.

Kutyaiskola erősen javasolt számára, így megfelelően zajlik a szocializációja. Helyes neveléssel fegyelmezett, és higgadt kutya, egyáltalán nem agresszív. Jelleme leginkább a gazditól függ.

Cane corso külső vonásai 

Masszív, erős testfelépítésű, a kan kutyák negyvenöt-ötven kilogramm, míg a szukák negyven-negyvenöt kilogrammot érhetnek el. Fényes, könnyen kezelhető, sima szőrzet jellemzi. Ettől függetlenül sűrű a bundája, ápolása azonban nem igényel sok teendőt.

Fekete, szürke és vörös színben is elterjedt, bármilyen árnyalatú foltos vagy csíkos változatban. Kiemelendő jellegzetessége a széles feje és a háromszög alakú fülei, illetve lapos orra. Éber tekintetű. A homlokredői, és íveltebb szemöldöke révén komoly és elgondolkodó ábrázatot mutat.

Egy ideális környezetben nevelkedett cane corso nem agresszív, hanem ragaszkodó, aki a gyerekeket is kedveli. Tökéletes házőrző, és szerethető kedvenc. Amellett, hogy kiváló őrző, munkakutyaként is remekül érvényesül, de akár nyomkövető rendőrkutyaként is megállja a helyét.

Kinek jó választás egy cane corso? 

A jelleme leginkább a nevelésén múlik, emiatt a tartása inkább tapasztalt kutyatulajdonosoknak ajánlott. Megfelelő körülmények mellett fegyelmezett, higgadt természetű. Igényli a napi legalább harminc percnyi közös szabadidős tevékenységet. Kertes házzal rendelkezőknek javasolt, ahol mozgásigényét boldogan kiélheti.

Szereti a közös játékot és a figyelmet. Nem magányos típus, kedveli a nyüzsgést. Nagyon ragaszkodó kutyus, akinek szüksége van törődésre és társaságra, emiatt néptelen területek őrzésére nem alkalmas, viszont kiváló házőrző, és hősiesen védelmezi családját. Erőt sugárzó külseje mögött kedves természet rejlik.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Górcső alatt az adminisztratív munkakörök

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom