A nyílt láng inspirál, kikapcsol, megnyugtat, nosztalgiára sarkall, a természetbe repít, és olyan elképesztően finom ételekkel lát el, ami után már kedvünk sincs a konyhában sürgölődni.
Ha tábortűzre gondolunk, mindenkinek először az iskolai osztálykirándulások emléke sejlik fel, holott a felnőttek számára is tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújt, hiszen remekül össze tudja hozni a társaságot.
A hátsó kertben, a kempingben, vagy egy kiadós túra után az erdő tűzrakóhelyén csillagos égbolt alatt arra várunk, hogy a fantasztikusan füstös ízvilágú ételünk elkészüljön, garantáltan megérezzük az időtlenséget és a végtelen univerzumot.
A nyílt tűzön való sütögetés közben egyszerre rájövünk, hogy mindent jobban élvezünk: a főzést, az ételt, a közös beszélgetést, az egész életet. Imádjuk, hogy lelassulhatunk, hogy csak a mostra figyelhetünk, hogy belélegezhetjük a füst és a fantasztikus karamellizált zöldségek, valamint az olvadó zsír illatát.
Valamiért azonban a tábortűz kevésbé trendi. Hiszen ott a bogrács, meg a grill, az ultramenő kütyük, csilli-villi kiegészítők.
Pedig tudjuk, hogy a kevesebb néha több, ráadásul változatos fogásokat is elkészíthetünk a segítségével, így nyugodtan túlléphetünk a szalonnasütésen. Ott van például a saslik, amit ezerféle képpen, aktuális ízlésünk szerint elkészíthetünk. Mehet a nyársra lilahagyma, paradicsom, kápia paprika, pácolt csirkemell, kolbász, szalonna. Közben a parázsban már sül az alufóliába terkert burgonya, aztán jöhet a pillecukor vagy a vajjal meglocsolt kukorica és már többé nincs is kedvünk visszatérni a konyhába.
Miközben a nyárssal a parázst piszkáljuk, az izzó végével köröket rajzolunk a sötétbe, akarva-akaratlanul is előtörnek az emlékek, a vicces sztorik, amiket lehet, hogy már ezerszer elmondtunk, de ezeregyedik alkalommal is mindenki nevet rajta.
Végül csak nézzük, ahogy a rönk szénné ég, majd hamuvá változik – mint az élet körforgása. Eljön a spiccesen megfogalmazott mélyenszántó gondolatok ideje, amelyek útravalóként hosszan velünk maradnak, akár az osztálykirándulások tábortüze mellett köttetett első szerelmek.
A lelkes természetjárók egymás után fedezik fel a hatalmas erdőket, illetve bámulatos nemzeti parkokat, és amíg a legtöbben boldog emlékekkel és szép fotókkal térnek haza, addig néhányan csak a szerencsének köszönhetően élik túl a kalandot. Vajon mit tehet egy eltévedt túrázó annak érdekében, hogy épségben hazajusson?
(Fotók: Getty Images)
közös | élmény | sütés | bbg | tábortűz | gasztronómia
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!