Close
Aki ebben a nyaralóban sem töltődik fel, az menthetetlen

Aki ebben a nyaralóban sem töltődik fel, az menthetetlen

A nagypapa ösztönösen rátalált az ideális hétvégi házra, amit aztán az építész unoka, Jim Olson tökéletesített.

1912-ben vette a nagypapa ezt a domboldalba ékelt otthont, amit később az építész unoka mesterien felújított. Az egyesült államokbeli Longbranch mellett lévő épület alapterülete alig több mint 17 négyzetméter, de számos terasz egészíti ki.

„Egy megvalósult álom. Talán a legjobb lehetőség, ami valaha előttem adódott” – emlékezett Jim Olson a történtekre.

A ház szó szerint helyben nőtt, a környező fákból származik az alapanyaga, és gond nélkül illeszkedik a környezetébe. Át tudjuk érezni, mennyire feltöltődhet a hely gazdája egy itt eltöltött hosszú hétvége során.

„Itt része vagy a természetnek, de egyben a megfigyelője is. Ázsiában tanultam, hogy egy ház ideális esetben déli fekvésű, mögötte domboldallal, előtte a vízzel – akkor döbbentem rá, hogy ez pontosan ilyen” – magyarázta az építész.

Ha viszont ez a videó nem elég, és maradnánk még az álomszerű nyaralóknál, bőven van látnivaló Chilében, Dániában, de a Tiszán is.

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom