Close
Aki ebben a nyaralóban sem töltődik fel, az menthetetlen

Aki ebben a nyaralóban sem töltődik fel, az menthetetlen

A nagypapa ösztönösen rátalált az ideális hétvégi házra, amit aztán az építész unoka, Jim Olson tökéletesített.

1912-ben vette a nagypapa ezt a domboldalba ékelt otthont, amit később az építész unoka mesterien felújított. Az egyesült államokbeli Longbranch mellett lévő épület alapterülete alig több mint 17 négyzetméter, de számos terasz egészíti ki.

„Egy megvalósult álom. Talán a legjobb lehetőség, ami valaha előttem adódott” – emlékezett Jim Olson a történtekre.

A ház szó szerint helyben nőtt, a környező fákból származik az alapanyaga, és gond nélkül illeszkedik a környezetébe. Át tudjuk érezni, mennyire feltöltődhet a hely gazdája egy itt eltöltött hosszú hétvége során.

„Itt része vagy a természetnek, de egyben a megfigyelője is. Ázsiában tanultam, hogy egy ház ideális esetben déli fekvésű, mögötte domboldallal, előtte a vízzel – akkor döbbentem rá, hogy ez pontosan ilyen” – magyarázta az építész.

Ha viszont ez a videó nem elég, és maradnánk még az álomszerű nyaralóknál, bőven van látnivaló Chilében, Dániában, de a Tiszán is.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Close