Close
A Treehouses nem tud leállni a luxusfaház-építéssel

A Treehouses nem tud leállni a luxusfaház-építéssel

2018 tavaszán írtunk először a noszvaji Treehousesról, és az erdei lombházakat megálmodó és felépítő gyerekkori haverokról, Maliga Péterről és Dévényi Viktorról. Azóta Noszvaj a glamping és a luxuskabinok Mekkája lett, és bár beletelt néhány évbe, országszerte elkezdtek megjelenni hasonló típusú szálláshelyek. Persze, ezt a treehouses-os srácok sem nézték ölbe tett kézzel…

2020 elején gondoltak egy merészet, és ötszintes, 15 méter magas kilátótornyokat építettek a noszvaji Síkfőkúti tó partjára. A 360 fokban üvegezett kilátótornyokat ugyanolyan extrákkal szerelték fel, akárcsak a lombházakat. Sőt! A tornyok alsó szintjére saját infraszauna került, a tetőteraszról pedig egészen elképesztő perspektívából szemlélhetjük az erdei élővilágot és a lábaink előtt heverő tavakat – miközben a forró jakuzziban ücsörögve könnyedén elfelejtjük a világ összes gondját.

Az évekig tartó folyamatos tervezés és építkezés után már azt hihettük, a noszvaji projektnek vége – pláne, hogy a 2020 tavaszán érkező világjárvány rendesen megtépázta a turisztikai ágazatot.

A Treehousesnál viszont úgy néz ki, ez az időszak is további terveket szőtt, ráadásul a néhány hónapos kényszerpihenő kivételével a faházak továbbra is alig győzték tartani a lépést a hatalmas kereslettel.

Arra viszont még így sem számítottunk, hogy 2021 a nagy dobások éve lesz a csapatnál.

Cabin – Egyke a lombházak között

Akik az elmúlt években jártak a Treehouses erdei rezidenciáján, könnyen kiszúrhatták, hogy a lombházak és a kilátótornyok közé beékelődött egy klasszikus, régi nyaraló, a 20. század remekei közül. Ismerve Péteréket, csak idő kérdése volt, mikor találnak ki egy ütős koncepciót erre a nyaralóra is…

Az alapötlet ez esetben arra támaszkodott, hogy közös nevezőre hozzák a régi épület értékeit az új tervekkel. Így aztán az egykori nyaraló hangulatos kőalapját megtartották, és egy kis csavarral, de tovább vitték a klasszikus A frame kabinok stílusát.

Ez a típus már csak azért is kuriózum, mert egyetlen egy készült belőle, és talán ez az eddigi legintimebb faház, amiben a korábbiakhoz hasonlóan alapfelszereltség a panorámás infraszauna és a privát jakuzzi.

A Cabin névre keresztelt faházban a gondos tervezésnek köszönhetően újra megmutatkozott, hogy rengeteg extra elfér körülbelül harminc-harmincöt négyzetméteren is.

A bejárat mellett például egyből barátságos és jól felszerelt konyha fogad minket. A főzőtudományunkat nem itt fogjuk villogtatni – főzőlapot vagy sütőt ne is keressünk –, de olyan nassokat és helyi borokat találunk a minibárban, amelyekkel könnyen átvészelünk néhány órát a vacsoráig, vagy kényeztethetjük hedonista énünket a jakuzziban ejtőzve.

A konyhára egyébként már csak azért sincs különösebben nagy szükség, mert a noszvaji szálláshelyek fejlődése szerencsére a környék gasztronómiáját is felpezsdítette.

A közeli Nomád Glampingbe bejelentkezés után bármikor beülhetünk egy klassz vacsorára, és Rozmaring Vendéglőben is olyan színvonalú ételeket kapunk, mint akármelyik jó nevű, fővárosi vagy vidéki étteremben, amelyik házias konyhát visz.

A sok-sok fa, a meleg tapintású bútorok, a nagy üvegfelületek és a fények összhatása annyira magával ragadó, hogy az ember legszívesebben hónapokra beköltözne – pláne, ha minden reggel a Treehouses híresen jó reggelije várná az ajtó előtt.

Ha csak pihenni érkezünk, egy vagy két éjszaka bőven elég, hogy újratöltsük a hétköznapok során túlpörgetett rendszerünket. Ezzel együtt egyre több vendég érkezik hosszabb időre, hogy az erdő meditatív csendjét a környék nyüzsgésével, kultúrájával és programjaival elegyítse.

Ősszel napokra elegendő túraútvonalat találunk a környéken, de akár a Treehouses ingyenesen használható bringáival is bejárhatjuk a környéket. Ha pedig már téliesre fordul az idő, érdemes elidőznünk a De La Motte Kastélyban vagy valamelyik jó nevű borászatban, ha már egy borvidék kellős közepén járunk, és útba ejteni Eger hangulatos utcáit, ahol a kulturális örökség mellett haraphatunk néhány falatot az Anyukám mondta híresen jó pizzáiból is (Pizza Brumbrum Világbéke néven keressük!).

De mi van azokkal, akik kívül-belül ismerik Noszvaj környékét és a Treeshouses faházait is? Nos, a jó hír az, hogy már pakolhatják is a bőröndöt, és vehetik az irányt a Balaton, egész pontosan a Káli-medence északi csücske felé!

Szikla – A Treehouses és a Hello Wood bevette Kapolcsot

A Kuthy-kúria felújításával már évek óta érezhető volt, hogy új szelek fújnak Kapolcson. De, hogy pont az ország másik feléről érkezzen egy csapat, aki felforgatja a környék turizmusát?!

Pedig, valami hasonló történt, csak ez esetben egy izgalmas kooperációnak köszönhetően a Hello Wood csapatával közösen építenek merőben új faházakat Csórompusztán a treehouses-os srácok.

A koncepció a faházak formája után a Szikla nevet kapta, a hatalmas kőtömbökre hajazó épületek pedig mintha felnagyított másai lennének a Hello Wood Iconic Awardson díjazott kabinjainak, amelyekről épp nem rég írtunk.

Az új faházak építése egyébként jelenleg is folyik, de a foglalás már nyitva a február 1. utáni időszakra, a látványterveket és a helyszínt ismerve pedig valószínűleg hamar a noszvaji házakhoz hasonló sikere lesz a párokra szabott, minden extrával felszerelt kabinoknak.

(Fotók: Treeshouses)

treehouses | luxuskabin | szikla | cabin | kapolcs

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram