Close
A Treehouses nem tud leállni a luxusfaház-építéssel

A Treehouses nem tud leállni a luxusfaház-építéssel

2018 tavaszán írtunk először a noszvaji Treehousesról, és az erdei lombházakat megálmodó és felépítő gyerekkori haverokról, Maliga Péterről és Dévényi Viktorról. Azóta Noszvaj a glamping és a luxuskabinok Mekkája lett, és bár beletelt néhány évbe, országszerte elkezdtek megjelenni hasonló típusú szálláshelyek. Persze, ezt a treehouses-os srácok sem nézték ölbe tett kézzel…

2020 elején gondoltak egy merészet, és ötszintes, 15 méter magas kilátótornyokat építettek a noszvaji Síkfőkúti tó partjára. A 360 fokban üvegezett kilátótornyokat ugyanolyan extrákkal szerelték fel, akárcsak a lombházakat. Sőt! A tornyok alsó szintjére saját infraszauna került, a tetőteraszról pedig egészen elképesztő perspektívából szemlélhetjük az erdei élővilágot és a lábaink előtt heverő tavakat – miközben a forró jakuzziban ücsörögve könnyedén elfelejtjük a világ összes gondját.

Az évekig tartó folyamatos tervezés és építkezés után már azt hihettük, a noszvaji projektnek vége – pláne, hogy a 2020 tavaszán érkező világjárvány rendesen megtépázta a turisztikai ágazatot.

A Treehousesnál viszont úgy néz ki, ez az időszak is további terveket szőtt, ráadásul a néhány hónapos kényszerpihenő kivételével a faházak továbbra is alig győzték tartani a lépést a hatalmas kereslettel.

Arra viszont még így sem számítottunk, hogy 2021 a nagy dobások éve lesz a csapatnál.

Cabin – Egyke a lombházak között

Akik az elmúlt években jártak a Treehouses erdei rezidenciáján, könnyen kiszúrhatták, hogy a lombházak és a kilátótornyok közé beékelődött egy klasszikus, régi nyaraló, a 20. század remekei közül. Ismerve Péteréket, csak idő kérdése volt, mikor találnak ki egy ütős koncepciót erre a nyaralóra is…

Az alapötlet ez esetben arra támaszkodott, hogy közös nevezőre hozzák a régi épület értékeit az új tervekkel. Így aztán az egykori nyaraló hangulatos kőalapját megtartották, és egy kis csavarral, de tovább vitték a klasszikus A frame kabinok stílusát.

Ez a típus már csak azért is kuriózum, mert egyetlen egy készült belőle, és talán ez az eddigi legintimebb faház, amiben a korábbiakhoz hasonlóan alapfelszereltség a panorámás infraszauna és a privát jakuzzi.

A Cabin névre keresztelt faházban a gondos tervezésnek köszönhetően újra megmutatkozott, hogy rengeteg extra elfér körülbelül harminc-harmincöt négyzetméteren is.

A bejárat mellett például egyből barátságos és jól felszerelt konyha fogad minket. A főzőtudományunkat nem itt fogjuk villogtatni – főzőlapot vagy sütőt ne is keressünk –, de olyan nassokat és helyi borokat találunk a minibárban, amelyekkel könnyen átvészelünk néhány órát a vacsoráig, vagy kényeztethetjük hedonista énünket a jakuzziban ejtőzve.

A konyhára egyébként már csak azért sincs különösebben nagy szükség, mert a noszvaji szálláshelyek fejlődése szerencsére a környék gasztronómiáját is felpezsdítette.

A közeli Nomád Glampingbe bejelentkezés után bármikor beülhetünk egy klassz vacsorára, és Rozmaring Vendéglőben is olyan színvonalú ételeket kapunk, mint akármelyik jó nevű, fővárosi vagy vidéki étteremben, amelyik házias konyhát visz.

A sok-sok fa, a meleg tapintású bútorok, a nagy üvegfelületek és a fények összhatása annyira magával ragadó, hogy az ember legszívesebben hónapokra beköltözne – pláne, ha minden reggel a Treehouses híresen jó reggelije várná az ajtó előtt.

Ha csak pihenni érkezünk, egy vagy két éjszaka bőven elég, hogy újratöltsük a hétköznapok során túlpörgetett rendszerünket. Ezzel együtt egyre több vendég érkezik hosszabb időre, hogy az erdő meditatív csendjét a környék nyüzsgésével, kultúrájával és programjaival elegyítse.

Ősszel napokra elegendő túraútvonalat találunk a környéken, de akár a Treehouses ingyenesen használható bringáival is bejárhatjuk a környéket. Ha pedig már téliesre fordul az idő, érdemes elidőznünk a De La Motte Kastélyban vagy valamelyik jó nevű borászatban, ha már egy borvidék kellős közepén járunk, és útba ejteni Eger hangulatos utcáit, ahol a kulturális örökség mellett haraphatunk néhány falatot az Anyukám mondta híresen jó pizzáiból is (Pizza Brumbrum Világbéke néven keressük!).

De mi van azokkal, akik kívül-belül ismerik Noszvaj környékét és a Treeshouses faházait is? Nos, a jó hír az, hogy már pakolhatják is a bőröndöt, és vehetik az irányt a Balaton, egész pontosan a Káli-medence északi csücske felé!

Szikla – A Treehouses és a Hello Wood bevette Kapolcsot

A Kuthy-kúria felújításával már évek óta érezhető volt, hogy új szelek fújnak Kapolcson. De, hogy pont az ország másik feléről érkezzen egy csapat, aki felforgatja a környék turizmusát?!

Pedig, valami hasonló történt, csak ez esetben egy izgalmas kooperációnak köszönhetően a Hello Wood csapatával közösen építenek merőben új faházakat Csórompusztán a treehouses-os srácok.

A koncepció a faházak formája után a Szikla nevet kapta, a hatalmas kőtömbökre hajazó épületek pedig mintha felnagyított másai lennének a Hello Wood Iconic Awardson díjazott kabinjainak, amelyekről épp nem rég írtunk.

Az új faházak építése egyébként jelenleg is folyik, de a foglalás már nyitva a február 1. utáni időszakra, a látványterveket és a helyszínt ismerve pedig valószínűleg hamar a noszvaji házakhoz hasonló sikere lesz a párokra szabott, minden extrával felszerelt kabinoknak.

(Fotók: Treeshouses)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom