Decemberi lélekmelegítő: íme a világ tíz legszínesebb városa!

Csodaszép, pezsgő, és nem utolsósorban színekben gazdag, tíz különleges várost gyűjtöttünk össze a világ különböző pontjairól. Nem győzünk ámulni a szemet gyönyörködtető, igazi bakancslistás helyeken!

Burano, Olaszország

A közel háromezer lakosú Burano hét kilométerre fekszik Velencétől, fő nevezetességei az élénk színűre festett házai, és csipkekészítése.

A város különlegessége, hogy védjegyévé vált színes házait nem lehet akármilyenre festeni. Az önkormányzat engedélyéhez van kötve, hogy melyik ház milyen lehet.

Buenos Aires, Argentína

Az argentin főváros La Boca negyedét a 19-20. század fordulóján többnyire Olaszországból érkezők népesítették be. La Boca volt Buenos Aires első kikötője.

Az itt dolgozó munkások a maradék hajófestéket mindig hazavitték, hogy saját házaikat kifessék, de mivel sosem maradt annyi, hogy az egész házra jusson, ezért minden fal, ajtó, ablak más és más színt kapott.

Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság

Rendkívüli természeti adottságai révén a világ egyik legszebb városának is nevezik a Jóreménység fokához közel fekvő Fokvárost.

Bo Kaap városnegyedét a 18. században alapították a felszabadított maláj rabszolgák, akik az ott található épületeket színesre festették.

Cinque Terre, Olaszország

A Cinque Terre – Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare – falui meredeken lejtenek a tenger felé, a színes házak pedig mintha csak a sziklákból nőttek volna ki.

Csodálatos látvány, igazi bakancslistás hely.

Rio de Janeiro, Brazília

Jorge Selarón, chilei képzőművész a kilencvenes évek elején kezdte el a 215 fokból álló lépcsőt színes csempékkel burkolni. Ha kifogyott a csempékből, megrendelésre festett, hogy fedezze a költségeket, később pedig már a világ minden tájáról küldték neki az alapanyagot, hogy folytathassa művét.

A színes Selarón-lépcső a város egyik jelképévé vált, ahová minden turistának kötelező elzarándokolnia.

Cartagena, Kolumbia

A Karib-tenger partján található Cartagena sok látogatót vonz, különösen a történelmi városrész falfestményei és vibráló színei miatt.

A házakra kitűzött zászlók még tovább színesítik a szűk utcákat.

Valparaíso, Chile

Chile legnagyobb kikötővárosában a hegyoldalba épült csodaszép, pompás házak messziről vonzzák a tekintetet.

A város utcáit rengeteg ízléses graffiti és csodálatos falfestmény is díszíti.

Koppenhága, Dánia

A Nyhavn csatornánál lévő színes házak a 17-18. században épültek. Eredetileg a szegény réteg lakott itt, illetve ezen a részen mulattak a matrózok is, amikor megérkeztek a kikötőbe.

Ma már Koppenhága egyik fő látványosságaként tartják számon.

Chefchaouen, Marokkó

Chefchaouen, azaz A kék város az egyik legkedveltebb úti cél Marokkóban.

Az óváros a kék házfalaival, ajtóival és ablakaival leginkább egy rusztikus képzőművészeti alkotásra emlékeztet, és lenyűgöző látványt nyújt.

Dzsaipur, India

Dzsaipur Rádzsasztán szövetségi állam legnagyobb városa, India egyik történelmi helyszíne, amely nem véletlenül nyerte el a rózsaszín város nevet.

A 19. században az itt élő maharadzsa a város összes épületét a vendégszeretet színére, azaz rózsaszínre festette, az odalátogató walesi herceg tiszteletére. Ha egyszer Dzsaipurba utazunk, ezt semmiképp sem szabad kihagyni!

(Fotók: Getty Images)

cinque terre | rio de janeiro | Burano | Cartagena | koppenhága

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom