Close
Megnyitott a cukrászda-pékség, amire az egész világ kíváncsi

Megnyitott a cukrászda-pékség, amire az egész világ kíváncsi

Még csak most hagyta el a krisztusi kort, Cédric Grolet mégis a világ legbefolyásosabb és legtehetségesebb cukrászai közé tartozik. Nincs az a gasztronómiai kalauz, amely ne méltatta volna már a francia tálentum munkáját, vagy ne választotta volna a bolygó legkiválóbb cukrászati szakemberének. A Fauchon és a Le Meurice márkák után/mellett most saját üzlettel kedveskedik a párizsiaknak. 

Párizsban rengeteg legendás éttermet, bisztrót, cukrászdát találni: az útikönyveknek, romantikus regényeknek, nagy klasszikus olvasmányoknak, blogoknak, magazinoknak és az Instagramnak köszönhetően kifejezett zarándokhelyeket is ismerünk.

A Bistrot Paul Bert, a Joséphine Chez Dumonet, a Le Select, a Café de Flore, a Le Train Bleu, a Pierre Hermé, az Angelina vagy a Stohrer (a teljesség igénye nélkül) mind olyan helyek, ahol sorok állnak, ahol vannak ikonikus fogások, desszertek és sütemények, ahol a francia gasztronómia és hangulat legtöbbször a legszebb arcát mutatja.

A Le Meurice 2012 óta Grolet főhadiszállása, itteni karrierje alatt lett a Gault & Millau szerint a világ legjobb cukrásza, de a World’s 50 Best Restaurants “Best Pastry Chef in the World 2018” elismerését is begyűjtötte. Egyebek mellett a gyümölcsös desszertjeiről lett híres, talán ezeknek lett a legnagyobb sajtóvisszhangja is. Gyönyörű gyümölcsöket készít ugyanis, elképesztően aprólékosan, lesöpörve minden illúziót. Az egyik, körtés desszertjének receptjét publikálták is, de ez az akció a legtapasztaltabb cukrászoknak is kihívás, nemhogy egy átlagos hobbistának.

Amellett, hogy továbbra is a Le Meurice executive-ja, 2020 új utakat is jelent a sütigéniusznak. Grolet ugyanis megnyitotta saját vendéglátóegységét, Párizs előkelő Opéra negyedben.

Reggeli édes péksütemények, kenyerek, croissant-ok sorakoznak az ablakban, onnan lehet megtudni, hogy aktuálisan miből áll a választék. Az üzlet földszintjén gyorsan berohanós, helyben fogyasztásra van lehetőség, míg az emeleten egy teaszobát alakítottak ki a ráérősebb látogatóknak, akik hosszabban időznének a remekbe szabott süteményekkel.

Tehát, ha túl nagy a sor a Hermé-nél és a Ladurée már megvolt, érdemes meglátogatni a Avenue de l’Opéra 35-ös számot, Cédric Grolet saját szentélyét. Fantasztikus kreációk várnak a kortárs cukrászat legnagyobb alakjától.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, dorchestercollection.com, trendland.com)

croissant | párizs | francia desszert | francia pékség | francia sütemények

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram