Close
Megnyitott a cukrászda-pékség, amire az egész világ kíváncsi

Megnyitott a cukrászda-pékség, amire az egész világ kíváncsi

Még csak most hagyta el a krisztusi kort, Cédric Grolet mégis a világ legbefolyásosabb és legtehetségesebb cukrászai közé tartozik. Nincs az a gasztronómiai kalauz, amely ne méltatta volna már a francia tálentum munkáját, vagy ne választotta volna a bolygó legkiválóbb cukrászati szakemberének. A Fauchon és a Le Meurice márkák után/mellett most saját üzlettel kedveskedik a párizsiaknak. 

Párizsban rengeteg legendás éttermet, bisztrót, cukrászdát találni: az útikönyveknek, romantikus regényeknek, nagy klasszikus olvasmányoknak, blogoknak, magazinoknak és az Instagramnak köszönhetően kifejezett zarándokhelyeket is ismerünk.

A Bistrot Paul Bert, a Joséphine Chez Dumonet, a Le Select, a Café de Flore, a Le Train Bleu, a Pierre Hermé, az Angelina vagy a Stohrer (a teljesség igénye nélkül) mind olyan helyek, ahol sorok állnak, ahol vannak ikonikus fogások, desszertek és sütemények, ahol a francia gasztronómia és hangulat legtöbbször a legszebb arcát mutatja.

A Le Meurice 2012 óta Grolet főhadiszállása, itteni karrierje alatt lett a Gault & Millau szerint a világ legjobb cukrásza, de a World’s 50 Best Restaurants “Best Pastry Chef in the World 2018” elismerését is begyűjtötte. Egyebek mellett a gyümölcsös desszertjeiről lett híres, talán ezeknek lett a legnagyobb sajtóvisszhangja is. Gyönyörű gyümölcsöket készít ugyanis, elképesztően aprólékosan, lesöpörve minden illúziót. Az egyik, körtés desszertjének receptjét publikálták is, de ez az akció a legtapasztaltabb cukrászoknak is kihívás, nemhogy egy átlagos hobbistának.

Amellett, hogy továbbra is a Le Meurice executive-ja, 2020 új utakat is jelent a sütigéniusznak. Grolet ugyanis megnyitotta saját vendéglátóegységét, Párizs előkelő Opéra negyedben.

Reggeli édes péksütemények, kenyerek, croissant-ok sorakoznak az ablakban, onnan lehet megtudni, hogy aktuálisan miből áll a választék. Az üzlet földszintjén gyorsan berohanós, helyben fogyasztásra van lehetőség, míg az emeleten egy teaszobát alakítottak ki a ráérősebb látogatóknak, akik hosszabban időznének a remekbe szabott süteményekkel.

Tehát, ha túl nagy a sor a Hermé-nél és a Ladurée már megvolt, érdemes meglátogatni a Avenue de l’Opéra 35-ös számot, Cédric Grolet saját szentélyét. Fantasztikus kreációk várnak a kortárs cukrászat legnagyobb alakjától.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, dorchestercollection.com, trendland.com)

FOLYTASD EZZEL
Még jobb lett Európa legjobb katélyszállója, megnyitott a Clarisse
Készítsd el azt a koktélt, amit Jeff Bridges tett legendássá!
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom