Még csak most hagyta el a krisztusi kort, Cédric Grolet mégis a világ legbefolyásosabb és legtehetségesebb cukrászai közé tartozik. Nincs az a gasztronómiai kalauz, amely ne méltatta volna már a francia tálentum munkáját, vagy ne választotta volna a bolygó legkiválóbb cukrászati szakemberének. A Fauchon és a Le Meurice márkák után/mellett most saját üzlettel kedveskedik a párizsiaknak.
Párizsban rengeteg legendás éttermet, bisztrót, cukrászdát találni: az útikönyveknek, romantikus regényeknek, nagy klasszikus olvasmányoknak, blogoknak, magazinoknak és az Instagramnak köszönhetően kifejezett zarándokhelyeket is ismerünk.
A Bistrot Paul Bert, a Joséphine Chez Dumonet, a Le Select, a Café de Flore, a Le Train Bleu, a Pierre Hermé, az Angelina vagy a Stohrer (a teljesség igénye nélkül) mind olyan helyek, ahol sorok állnak, ahol vannak ikonikus fogások, desszertek és sütemények, ahol a francia gasztronómia és hangulat legtöbbször a legszebb arcát mutatja.
A Le Meurice 2012 óta Grolet főhadiszállása, itteni karrierje alatt lett a Gault & Millau szerint a világ legjobb cukrásza, de a World's 50 Best Restaurants "Best Pastry Chef in the World 2018" elismerését is begyűjtötte. Egyebek mellett a gyümölcsös desszertjeiről lett híres, talán ezeknek lett a legnagyobb sajtóvisszhangja is. Gyönyörű gyümölcsöket készít ugyanis, elképesztően aprólékosan, lesöpörve minden illúziót. Az egyik, körtés desszertjének receptjét publikálták is, de ez az akció a legtapasztaltabb cukrászoknak is kihívás, nemhogy egy átlagos hobbistának.
Amellett, hogy továbbra is a Le Meurice executive-ja, 2020 új utakat is jelent a sütigéniusznak. Grolet ugyanis megnyitotta saját vendéglátóegységét, Párizs előkelő Opéra negyedben.
Reggeli édes péksütemények, kenyerek, croissant-ok sorakoznak az ablakban, onnan lehet megtudni, hogy aktuálisan miből áll a választék. Az üzlet földszintjén gyorsan berohanós, helyben fogyasztásra van lehetőség, míg az emeleten egy teaszobát alakítottak ki a ráérősebb látogatóknak, akik hosszabban időznének a remekbe szabott süteményekkel.
Tehát, ha túl nagy a sor a Hermé-nél és a Ladurée már megvolt, érdemes meglátogatni a Avenue de l'Opéra 35-ös számot, Cédric Grolet saját szentélyét. Fantasztikus kreációk várnak a kortárs cukrászat legnagyobb alakjától.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, dorchestercollection.com, trendland.com)
párizs | francia sütemények | cedric grolet | francia pékség | francia desszert
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!