A World Culinary Awards rendre autentikus opciókat ad arra, hol lehet igazán jókat és finomakat enni. Elkészült a közönségszavazás útján összeálló legfrissebb listájuk, melynek győztesét Dubajban ismertették.
Gasztronómiai szempontból a világ legjobb városának járó áhított díjat Hanoi, Vietnám nyüzsgő fővárosa kapta.
Hanoi nagyot megy mostanában, merthogy nemrégiben a World Travel Awards Ázsia legjobb városlátogatási úti céljának is megválasztotta.
Hanoi olyan ételekről ismert, mint a nálunk is kedvelt phở, avagy egy fűszeres rizstésztaétel, amelyet egy finom húslevesben tálalnak, a bún chả, ami sertéshúsgombóc, fehér rizstésztával, valamint a Nước chấ (édes és fűszeres mártogatós szósz).
Nagyon szoros volt a verseny, Hanoi ugyanis elég erős ellenfelekkel küzdött a koronáért, megelőzte például Aucklandet, Fokvárost, Limát, Lisszabont, Los Angelest, a jamaicai Montego Bay-t és a mauritiusi Port Louis-t is.
A lista legjobbjairól ide kattintva lehet bővebben olvasni.
Ha olyan úti célt választunk, amely a megfizethetőségéről ismert, akkor egy csomó stressztől megszabadulhatunk – elvégre mi lehet jobb annál, mint csak élvezni a kiruccanást, és nem azon bosszankodni, hogy mennyit költünk?
(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)
rangsor | városa | hanoi | ételek | világ
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!