Close
Ide utazz, ha a világ legszebb naplementéjében gyönyörködnél!

Ide utazz, ha a világ legszebb naplementéjében gyönyörködnél!

Az anyatermészet naponta két lenyűgöző művészeti kiállítást egészen biztosan prezentál nekünk, ráadásul mindkettő ingyenesen élvezhető. A napfelkelte és a naplemente az idők kezdete óta elbűvöli az embereket; a vibráló narancs-, vörös-, rózsaszín-, arany- és kék színekkel teli égbolt illusztris festményei valóban elegek ahhoz, hogy bárkit hipnotizáljanak.

Világszerte sokan keresik a bolygó legpompásabb helyeit, ahonnan  ezekben a napszakokban a legjobban élvezhető a két jelenség. A mornings.co.uk elvégezte helyettünk a piszkos munkát és megkereste a világ legjobb naplemente-néző szpotjait, amihez a TripAdvisor adatait elemezte ki alaposan és aztán még sorrendbe is állította a legjobb helyeket az értékelésekre építve.

A hitelesebb eredmények érdekében nem vették figyelembe azokat az úti célokat, melyek nevében szerepel a “napfelkelte” vagy a “naplemente” kifejezés, plusz ignorálták az említett helyek körüli helyszíneken szervezett kirándulásokat, túrákat és élményeket is, vagyis épületekre, strandokra, hegycsúcsokra és egyéb közterületekre koncentráltak inkább.

Mindezek alapján a floridai Mallory Square a világ legnépszerűbb naplemente-néző helye, a TripAdvisoron található tekintélyes 9811 említéssel – ezzel majdnem kétszer annyit ért el, mint a második helyen álló, 828 méter magas Burdzs Kalifa az Egyesült Arab Emírségekben.

Természetesen a floridai régió lakói tisztában vannak vele, hogy otthonuk naplementéje a világ legjobbja; még egy egész fesztivált is szenteltek neki. Ez nem más, mint a csodálatos Sunset Celebration, a környék egyik legjelentősebb látványossága, melynek meghívólevelében művészeti és kézműves kiállítások, utcai fellépők és gasztronómiai különlegességek szerepelnek.

A lista harmadik helyén egyébként a New York-i Top of the Rock végzett, negyedik a firenzei Paizzale Michelangelo, ötödik az indonéziai Tana Lot templom, hatodik a szintén indonéziai Uluwatu templom, hetedik a Mindil Beach Ausztráliában, nyolcadik a kambodzsai Angkor Wat, kilencedik a New York-i Empire State Building, tizedik pedig a párizsi Eiffel-torony.

Egy új felmérés merőben más megközelítés szerint készítette el a légitársaságok utastipológiáját. Aki utazott már repülőn, az garantáltan találkozott már ezekkel.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

világ legjobb | naplemente | lista | néző | Florida

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram