Close
A világ legszínesebb és legfeledhetetlenebb helyeiért elég Európát bejárni

A világ legszínesebb és legfeledhetetlenebb helyeiért elég Európát bejárni

A földkerekség legszebb helyein a középkori kastélyok hangulatát élvezhetjük, megmászhatjuk a festői fjordok sziklás partjait, vagy rácsodálkozhatunk a mesés építészet és az érintetlen természetet remekeire.

Plitvicei-tavak Nemzeti Park, Horvátország

A nemzeti park területén barlangok, türkizkék tavak, erdők találhatók, ahol vadon élő állatokkal és ritka madarakkal is találkozhatunk. A harminc hektáros terület vízesései lenyűgözőek, a különleges természeti adottságok miatt pedig a látvány folyamatosan átalakul. Bár a tavakban tilos úszni, a mellettük húzódó fa ösvényeken sétálhatunk és csónakázhatunk is.

A Plitvicei-tavak az UNESCO Világörökségének részét képezik.

Neuschwanstein kastély, Németország

Szinte mindenki látta már, ha nem is élőben, de képeslapon vagy fotón biztosan az 1869 és 188 között épült Neuschwanstein kastélyt, amit II. Ludwig király építtetett. A hatalmas vagyont felemésztő építkezést követően az uralkodó csupán hat hónapig élt benne, a király halála után csupán hét héttel már meg is nyitották a nagyközönség számára.

A monumentális építmény messziről látható: Neuschwanstein egy sziklán emelkedik.

A kastélyban több mint száz szoba található, a tárlatokon Wagner művei mellett városi legendákkal is meg lehet ismerkedni. A legnagyobb látványossága a mindig nyüzsgő, hihetetlenül díszes trónterem, a kilátóból pedig pazar panoráma nyílik az Alpokra, a környező vidékre, és arra a Hohenschwangau kastélyra, ahol II. Ludwig a gyermekkorát töltötte.

Loire-völgy kastélyai, Franciaország

A Loire-völgy mesebeli vidékén középkori és reneszánsz kastélyok, illetve paloták tucatjai találhatók, a festői helyen, a kőépületek, virágzó kertek és szőlőültetvények között könnyen úgy érezhetjük, mintha több évszázadot repültünk volna vissza a múltba. A kastélyok közül kiemelkedik a Chenonceau, a Blois, a Chambord, az Amboise, a Chaumont-sur-Loire, a Saumur és a Cheverny.

A hatalmas Loire-völgy Sully-sur-Loire-tól Chalons-ig tartó területe szintén az UNESCO Világörökség része.

Velence városa, Olaszország

Turistatömeg, szemét és elszállt árak – ezek mind igazak Velencére, de mindezt ki lehet bírni cserébe azért, hogy a világ egyik legcsodálatosabb városát fedezhessük fel.

Érdemes Velencében egy napot eltölteni,

gondolázni, végigsétálni a macskakövekkel kirakott szűk utcákon, és meglátogatni a híres Szent Márk-székesegyházat.

Szószék-szikla, Norvégia

A körülbelül tízezer éves, több mint hatszáz méter magas Szószék-szikláról lenyűgöző kilátás nyílik a festői fjordra –

nem véletlenül tartják ezt a fenséges helyet a világ egyik legszebbjének.

Ha innen egy kicsit felfelé sétálunk, a Kjorag-fennsíkra juthatunk, majd onnan a hatalmas szikláiról ismert Kjoragboltenre, ami bár speciális felszerelés nélkül is megmászható, komoly veszélyeket is tartogat.

Lappföld, Finnország

A finn Mikulás otthona havas téli tájairól, északi fényeiről és gyönyörű rénszarvasairól híres, emellett a környéken remek síterepek is találhatók, ahol

a szabadtéri sportolást egy mesebeli világgal párosíthatjuk.

Oda azoknak érdemes elmenni, akik szeretik a természetet, de nem félnek a hidegtől, hiszen télen a hőmérséklet akár mínusz ötven fok alá is süllyedhet. A Mikulás lakhelyén sok turista lesz, viszont életre szóló élményt jelent kicsik és nagyok számára is találkozni a nagy szakállúval.

(Forrás: traveldailynews, fotók: Getty Images)

Európa | plitvicei-tavak | szószék-szikla | velence | lappföld

FOLYTASD EZZEL

Összeomolhat a világ egyik csodája, mert a helyiek inkább elmennek máshová dolgozni

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram