Close
A világ legtitokzatosabb hídja hátborzongató történetet őriz

A világ legtitokzatosabb hídja hátborzongató történetet őriz

A német Kromlauer Parkban található, Rakotzbrücke néven ismert ördöghidat úgy építették meg, hogy az alatta lévő vízben tükröződve tökéletes körformát adjon ki a képe.

1860-ban egy helyi lovag megbízásából építették a Rakotzsee vize fölött húzódó keskeny hidat. Azért emlegetik ördöghídként, mert az arra járók sokáig úgy vélték,

annyira veszélyes és egyben annyira gyönyörű, hogy csakis a sátán húzhatta fel.

A helyi legendák szerint a hidat építő lovag meggyőzte az ördögöt, hogy segítsen neki a híd építésének befejezésében, azzal a feltétellel, hogy az ördög lehet az első, aki áthalad rajta. Az építőmunkások azonban átverték az ördögöt, és áthajtottak rajta egy kecskét. A sátán ettől égtelen haragra gerjedt, megölte az állatot, és a munkások is csak úgy tudtak megmenekülni, hogy egyikük feláldozta az életét, hogy a többieket meg tudja menteni a biztos haláltól.

A Rakotzbrücke mindkét végét vékony karcsú tornyok díszítik. Ezek olyan természetes bazaltoszlopokhoz hasonlítanak, amelyek Németországban sok helyen előfordulnak. A híd görbületét úgy tervezték, hogy egy tökéletes kör egyik fele legyen, így amikor az alatta lévő víz nyugodt, és a fény megfelelő, létre tud jönni a teljes kőkör illúziója.

Mindehhez társul még a lombos, misztikus környezet, így valóban túlvilági hangulat lengi körbe az építményt.

A Rakotzbrücke népszerűsége csupán az utóbbi években, a közösségi médiának és az Instagramnak köszönhetően nőtt meg. A híd egy egynapos kirándulás keretében könnyen megközelíthető Berlinből, a kelet-németországi Kromlauer Parkban mindenki számára megtekinthető, ugyanakkor a felújítás alatt álló hídra rálépni tilos. A kirándulást érdemes tavaszra vagy őszre időzíteni, nyáron ugyanis csökken a víz mennyisége, télen pedig a tó befagy a híd alatt, így a tökéletes kör látványa nem tud létrejönni.

Mivel a tó nem túl nagy, mindösszesen tíz perc alatt körbesétálható, így számos szögből meg lehet próbálni a tökéletes fotósorozat elkészítését.

Szlovénia is méltán híres természeti kincseiről és épített örökségéről is. Egészen egyedülálló erődítmény tud azonban megszületni akkor, ha mindez évszázados kitartással párosul.

(Fotók: Getty Images)

ördöghíd | rakotzbrücke | híd | Németország | utazás

FOLYTASD EZZEL

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Ezért tedd be a cipődet a szálloda széfjébe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram