Close
A világ legtitokzatosabb hídja hátborzongató történetet őriz

A világ legtitokzatosabb hídja hátborzongató történetet őriz

A német Kromlauer Parkban található, Rakotzbrücke néven ismert ördöghidat úgy építették meg, hogy az alatta lévő vízben tükröződve tökéletes körformát adjon ki a képe.

1860-ban egy helyi lovag megbízásából építették a Rakotzsee vize fölött húzódó keskeny hidat. Azért emlegetik ördöghídként, mert az arra járók sokáig úgy vélték,

annyira veszélyes és egyben annyira gyönyörű, hogy csakis a sátán húzhatta fel.

A helyi legendák szerint a hidat építő lovag meggyőzte az ördögöt, hogy segítsen neki a híd építésének befejezésében, azzal a feltétellel, hogy az ördög lehet az első, aki áthalad rajta. Az építőmunkások azonban átverték az ördögöt, és áthajtottak rajta egy kecskét. A sátán ettől égtelen haragra gerjedt, megölte az állatot, és a munkások is csak úgy tudtak megmenekülni, hogy egyikük feláldozta az életét, hogy a többieket meg tudja menteni a biztos haláltól.

A Rakotzbrücke mindkét végét vékony karcsú tornyok díszítik. Ezek olyan természetes bazaltoszlopokhoz hasonlítanak, amelyek Németországban sok helyen előfordulnak. A híd görbületét úgy tervezték, hogy egy tökéletes kör egyik fele legyen, így amikor az alatta lévő víz nyugodt, és a fény megfelelő, létre tud jönni a teljes kőkör illúziója.

Mindehhez társul még a lombos, misztikus környezet, így valóban túlvilági hangulat lengi körbe az építményt.

A Rakotzbrücke népszerűsége csupán az utóbbi években, a közösségi médiának és az Instagramnak köszönhetően nőtt meg. A híd egy egynapos kirándulás keretében könnyen megközelíthető Berlinből, a kelet-németországi Kromlauer Parkban mindenki számára megtekinthető, ugyanakkor a felújítás alatt álló hídra rálépni tilos. A kirándulást érdemes tavaszra vagy őszre időzíteni, nyáron ugyanis csökken a víz mennyisége, télen pedig a tó befagy a híd alatt, így a tökéletes kör látványa nem tud létrejönni.

Mivel a tó nem túl nagy, mindösszesen tíz perc alatt körbesétálható, így számos szögből meg lehet próbálni a tökéletes fotósorozat elkészítését.

Szlovénia is méltán híres természeti kincseiről és épített örökségéről is. Egészen egyedülálló erődítmény tud azonban megszületni akkor, ha mindez évszázados kitartással párosul.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom