Close
Szlovéniában bírságot kapnak azok, akik vörös besorolású országba utaznak

Szlovéniában bírságot kapnak azok, akik vörös besorolású országba utaznak

Például Magyarországra sem lehet jönni pénzbírság nélkül. Óriási a felháborodás.

Szlovénia megbünteti azokat az állampolgárait, akik a koronavírus-járvány megfékezésre hozott korlátozások ellenére vörös besorolású országba utaznak, mondta Ales Hojs belügyminiszter a szlovén közszolgálati televíziónak adott interjújában kedden.

A fertőző betegségekről szóló törvény kétségtelenül engedélyezi a mozgás korlátozását és az ország elhagyásának tilalmát, és

bár fizikailag senkit nem gátolhatnak meg abban, hogy átlépje a határt, ebben az esetben a határőrség pénzbírságot szab ki.

Szlovéniában óriási felháborodást keltett a kormánynak az a rendelete, amely megtiltotta a külföldre utazást olyan országokba, amelyeket Ljubljana vörös besorolású államként tart nyilván.

Ebbe a kategóriába tartozik az összes szomszédos ország, Magyarország, Ausztria, Olaszország és Horvátország is.

Szlovén állampolgárok egy csoportja, akik ingatlanokkal vagy hajókkal rendelkeznek Horvátországban, emiatt petíciót indítottak, amelyet eddig háromezer-ötszázan írtak alá, valamint kezdeményezték az alkotmánybíróságnál a határozat felülvizsgálatát is.

A szlovén állampolgárok 120 ezer ingatlannal, nyolcezer-ötszáz hajóval és több ezer bérelt kempinghellyel rendelkeznek Horvátországban, sokan pedig azt tervezték, hogy a húsvéti ünnepeket ott töltik.

Szlovénia hétfőtől szigorított határátlépési feltételein, április 1-jétől 11-ig pedig teljes zárlatot is elrendelt az országban.

A jelenlegi korlátozások március 31-ig lesznek érvényben az országban, ezt követően a válságstáb újabb két hétre meghosszabbíthatja őket.

Szigorításokra a bejelentések szerint országos szinten nem, de régiónként lehet számítani. Bécsben húsvét után még jó darabig rendkívüli zárlat lesz, Angliában viszont vége a szigornak.

(Forrás: MTI)

bírság | határátlépés | kormány | vírus | szlovénia

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram