Close
Elképesztő rekordot döntött a Wizz Air a nyári szezonban

Elképesztő rekordot döntött a Wizz Air a nyári szezonban

Európa leggyorsabban növekvő légitársasága büszkén jelenti be június és augusztus közötti időszakban elért nagyszerű eredményét.

A légitársaság a nyári szezonban közel 13 millió utast szállított; amely a tavalyi év azonos időszakához képest 76 százalékos utasforgalom-növekedést jelent.

A nyár során a Wizz Air hálózatának bővítését is folytatta: mintegy 63 új útvonalat és 38 változatos új úti célt nyitott meg az utazni vágyók számára Európában és azon kívül. A légitársaság flottája június és augusztus között 13 vadonatúj Airbus repülőgéppel immáron 165-re bővült.

A Wizz Airt ultramodern és hatékony flottája segíti, hogy a világ egyik legfenntarthatóbb légitársaságaként az évtized végére 25 százalékkal tovább csökkentse az utaskilométerenként számított ökológiai lábnyomát.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy rekordmennyiségű utast juttathattunk el úti céljára a nyári szezon csúcsidőszakában, különösen, ha figyelembe vesszük az egész turisztikai iparágat sújtó kihívásokat is. Az elmúlt három hónap a fejlesztések újabb izgalmas időszakát jelentette számunkra, amelynek egyik jelentős eseménye volt 20 új útvonal bejelentése Európából Szaúd-Arábiába, mely közül három Budapestről indul. Ezen felül számos útvonalat indítottunk újra Európa-szerte a téli időszakra, így még több úti célt tudunk biztosítani azok számára, akik minket választanak. Szeretnénk megköszönni hűséges utasainknak, hogy a megfizethető viteldíjak, a változatos útvonalhálózat, a nagyszerű fedélzeti kiszolgálás és a rendkívül hatékony repülőgépek miatt továbbra is a Wizz Air-t választják” – mondta Evelin Jeckel, a Wizz Air megbízott hálózatfejlesztési igazgatója.

A légitársaság egyébként hamarosan három járatot indít Budapestről Szaúd-Arábia legnépszerűbb úti céljaira.

(Fotók: Getty Images, Wizz Air)

 

repülés | légitársaság | nyár | magyar | rekord

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram