A zuhanykabin kialakításának legfőbb ismérvei

Zuhanykabin kialakítása két esetben fordulhat elő. Egy új lakás vásárlásakor, ha több fürdőszoba található az ingatlanban, az egyikben kádas, a másikban kabinos megoldást szoktak kérni az új tulajdonosok. Másik variáció, amikor meglévő fürdőszobát kell átalakítani egy megváltozott élethelyzet miatt, vagy csak a fürdőszoba felújításáról van szó, és a régi kádas elhelyezés után egy modern zuhanykabin beszerelése a cél.

A méretválasztás

Akár egy régi vagy egy új fürdőszoba kialakításáról legyen szó, az alapszabály mindig az, hogy mérni kell a munkálatok elkezdése előtt! Ismerni kell a fürdőszoba szélességét, hosszúságát, magasságát, ablakok, ajtók elhelyezkedését, vizes szerelvények kivezetéseinek pontos helyét. Ez alól nincs kivétel, hiszen nincs annál rosszabb, mint mikor megérkezik a kiválasztott zuhanykabin és kiderül, hogy néhány centiméter híján nem fér el a fürdőben.

Ha csak néhány m2 a vizes helyiségünk, akkor a legkisebb 80 x 80 cm vagy a 90 x 90 cm-es méretekben gondolkodhatunk. Ha viszont a rendelkezésre álló helyünk ennél jóval nagyobb, akkor választható a 100 x 100-as méret, vagy akár egyedileg tervezett zuhanykabint is kialakíthatunk.

Hívjunk szakembert!

Igaz, hogy az interneten már mindenhez találunk DIY (“do it yourself”) videókat, de egy zuhanykabin helyének kialakítása és beszerelése azért nem egy könnyű barkácsfeladat. A vizesblokkok átalakítása bizony széles körű szakértelmet és mellé még jó nagy adag fizikai erőt is kíván. Igaz, hogy szeretnénk magunkat megkímélni az extra költségektől, amelyet egy profi szakember kihívása maga után von, de ha kiderül, hogy véletlenül valamit rosszul csináltunk, duplán ráfizetünk.

Általában azok a cégek, melyeknél megvásároljuk a zuhanykabint, rendelkeznek külön szervizelési, beszerelési szolgáltatással is. Ez azért is előnyös, mert ha minden munkát egy helyen csinálnak, a cég még plusz garanciát is szokott rá vállalni.

Szerelvényezés és burkolás

A zuhanykabin beszerelését meg kell előzze a falban futó csövek, szerelvények, lefolyók pontos elhelyezése. Amíg ez nincs meg, hiába álmodozunk a kész fürdőszobáról. Ezt kell, hogy kövesse a csempézés, a burkolatok fel- és lehelyezése a kigondolt helyekre, és hogy befedésre kerüljenek a falban, földben látszódó eszközök. Ezen szerelvények pontos elhelyezése határozza meg a zuhanykabin végleges helyét.

 

Hibátlan szigetelés

 

A zuhanykabin behelyezésekor az egyik legfontosabb munkálati elem a szigetelések elvégzése. Ha a szigetelés nem megfelelő, akkor azzal kárba vész több nap munkája. Egy fürdőszoba akár több évtizeden át kell, hogy kifogástalanul működjön és kényelmesen érezzük benne magunkat. A legprofibb megoldás a szilikon szigetelés, amely fontos, hogy nagyon precízen legyen elvégezve. Ha bárhol csepegést, vizesedést észlelünk, azonnal hívjuk vissza a szakembert, mert ezzel hosszú távú negatív hatásokat, penészesedést előzhetünk meg.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Górcső alatt az adminisztratív munkakörök

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom