Close
Így néz ki az orosz oligarcha 41 milliárd forintos lefoglalt villája a francia Riviérán

Így néz ki az orosz oligarcha 41 milliárd forintos lefoglalt villája a francia Riviérán

A Château de la Croë egykor VIII. Edward angol király tulajdonában állt, ma Roman Abramovics orosz milliárdos birtokolta egészen addig, amíg a francia hatóságok le nem foglalták az Oroszországgal szembeni szankciók értelmében.

A francia hatóságok tizenkét értékes ingatlant foglaltak le a közelmúltban, melyek mindegyike szankcionált orosz milliárdosok tulajdonában állt. Köztük van egy történelmi villa is, amely a francia Riviéra legimpozánsabb részén található.

Az 1926-ban épült Château de la Croë-ban egykor VIII. Edward angol király pihenését szolgálta és csupán pár méterre fekszik a Földközi-tengertől. A villában tizenkét hálószoba, nyolc fürdőszoba található. Úgy tudni, Roman Abramovics orosz milliárdos még 2001-ben vásárolta meg a kastélyt, majd mintegy negyven millió dollárt költött annak felújítására, különös tekintettel a tetőtéri úszómedencére, az edzőteremre és a mozira.

Óvatos becslések szerint most 117 millió dollárt ér.

A franca hatóságok a közelmúltban egy nagy volumenű akciót hajtottak végre, amelynek során több mint 26 milliárd dollár értékű készpénzt, ingatlant, jachtokat, helikoptereket és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le a szankcionált orosz milliárdosoktól.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

roman abramovics | szankció | francia riviéra | riviéra | ukrán

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram