Close
Lefoglalták az orosz szuperjachtokat, de csak a gond van velük

Lefoglalták az orosz szuperjachtokat, de csak a gond van velük

Egy dolog elkobozni egy jachtot és másik dolog eladni azt. Az elemzők jogi csatákra és tetemes karbantartási költségekre számítanak.

Másfél hónap telt el azóta, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, a nyugati szankciók értelmében a világ számos pontján pedig a hatóságok elkezdték lefoglalni az orosz oligarchák luxusjachtjait. Úgy tudni, egy tucatnyi hajót foglaltak le Hollandiában és

egy százhúsz millió dolláros jachtra tette rá a kezét az FBI a spanyol vizeken.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma a spanyol hatóságokkal együttműködve foglalta le a Tangót, amely a Motiv Telecom alapítójának, Viktor Vekselbergnek a tulajdona. Merrick B. Garland amerikai főügyész szerint

nem a Tango az utolsó orosz oligarchákhoz tartozó luxushajó, amit elkoboznak.

Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Németország, Finnország és Hollandia az elmúlt hónapban dollármilliárdokat érő hajókat foglalt le, ezek mindegyikéről úgy vélték, hogy szankcionált oroszok tulajdonában vannak. A múlt héten az Egyesült Királyság kormánya is lefoglalta az első szuperjachtot a londoni Canary Wharfban.

Úgy tudni, a Phi névre hallgató hajó 45 millió dollárt ér.

A lefoglalás ténye azonban nem jelent semmit, hiszen a jelenlegi helyzet példátlan, így a luxushajók sorsa biztosan nem dőlt még el. Addig pedig jelentős költségekkel jár a lefoglalásuk.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

szankció | ukrán | szuperjacht | háború | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Szárnyal a magyar turizmus, elképesztő rekordok dőltek meg

Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram