Ahol minden mérőeszközt megtalál egy helyen

A mérés része mindennapi életünknek. Mérünk hosszúságot, tömeget, űrtartalmat, sebességet, hogy csak néhányat említsünk a számtalan típusból, és mivel rendkívül fontos tevékenység, ezért már az óvodában ismerkednek vele a gyerekek, később az iskolában már szervesen a tananyag része.

Honnan szerezzünk be mérőeszközöket?

Épp ezért nem csoda, hogy a mérőeszközök már jó néhány évszázada velünk vannak, és ha ránézünk pl. egy colstokra, sokaknak akár a nagypapája is eszébe jut, amikor barkácsolt a kis műhelyében.

A mérőeszközök száma, típusai és fejlettsége is kibővült az idők során, és mára már nagyon széles repertoárját üdvözölhetjük a BestMarkt hosszúságot mérő mérőeszközök kínálatában is. Ahol vásárolhatnak magánszemélyek éppúgy ilyen termékeket, mint cégek, vállalkozások ipari felhasználásra vagy irodai munkára.

Családi alapcsomag

A mérőeszközökből is, ugyanúgy, ahogy pl. a kéziszerszámokból vagy orvosi kellékekből, nem árt, ha van otthon egy alapfelszereltség, hogy ha kell bármilyen tevékenységhez, akár a házimunkában, akár a szereléshez vagy a gyerekeknek otthoni iskolai feladatokhoz, mindig legyen kéznél egy-egy darab.

Másrészt sok gyereknek esik nehezére a mértékegységek átváltása matematikából, amelyet nagyszerűen lehet gyakorlatiasan oktatni úgy, hogy amit lehet, otthon mindent megmérünk. Így nem csupán a mérőeszközök fajtáival és jelentőségével ismerkednek meg a gyerekek, hanem az átváltási mérőszámokat is tudják gyakorolni, amelyekre a későbbiekben mind-mind szükségük lesz az életük folyamán.

A hosszúság mérése

A hosszúságnak mint alapmennyiségnek az SI mértékegysége a méter, melynek a méréshez használt leggyakoribb felosztásai a dm, cm, mm. Háztartásokban és iskolában, irodákban általában vonalzóval vagy mérőszalaggal mérünk, hiszen ez elegendő a napi munkafolyamatokhoz vagy iskolai feladatokhoz.

Egy vállalkozásnak azonban már jóval többféle mérőeszközre van szüksége. Előkerül a colstok, a tolómérő, a vízszintező és a derékszögű vonalzó. Egy polc felrakásánál vagy bármilyen otthoni kőműves munkánál elengedhetetlen, hogy ne használjunk egy vízszintezőt.

Napjaink nagyszerű találmányai a különféle lézeres távolságmérők. Ezek nagy segítséget jelentenek az olyan esetekben, amikor olyan belső falfelületek egymástól való távolságát kell lemérni, amelyeknél fizikailag lehetetlenség lenne a manuális méricskélés vagy pedig tele van a helyiség bútorral, gépekkel vagy más irodai berendezésekkel.

További hasznos eszköz, a multiméter

A családi csomag része kell, hogy legyen egy multiméter is, amely számos otthoni vizsgálatnál segít, persze nem árt, ha az eszközt használó egy kissé hozzáértő ember, és tisztában van a balesetmegelőzési szabályokkal. A multiméter azontúl, hogy hasznos a lejárt elemek cseréjénél, jól jön az autóakkumulátor kapacitásának vizsgálatánál vagy a házban található áramkörök ellenőrzésénél. Pl. van-e az adott áramkörben feszültség és mennyi az értéke, van-e benne szakadás, vagy mennyi az ellenállása a vezetéknek?

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram