Close
Ez a légitársaság már biztosan elindítja nulla károsanyag-kibocsátású gépét

Ez a légitársaság már biztosan elindítja nulla károsanyag-kibocsátású gépét

Az Air New Zealand mindent megtesz annak érdekében, hogy 2026-ban egy nulla károsanyag-bocsátású repülőgép szálljon fel.

Az Air New Zealand bejelentette: négy különböző gyártóval kötött megállapodást egy nulla károsanyag-kibocsátású repülőgép fejlesztéséről, a „Mission NextGen Aircraft” elnevezésű projekt részeként. Ez szerves részét képezi a vállalat azon céljának, hogy 2050-ig dekarbonizálja flottáját.

A légitársaság partnerei a Washington államon kívüli székhelyű Eviation; a Beta, egy vermonti startup; valamint a Cranfield Aerospace.

A CNET Roadshow szerint már minden gyártó dolgozik olyan repülőgépek fejlesztésén, amelyek

elektromos áramot, zöld hidrogént vagy hibrid energiát használnak a repüléshez.

Az Eviation által épíett Alice például egy teljesen elektromos ingázó repülőgép lesz, a Beta egy ALIA-250 nevű eVTOL-t fejleszt, amely utasok és rakomány szállítására egyaránt használható majd.

Az Air New Zealand célja, hogy az új repülőgép-technológiával és a partner vállalatokkal együttműködve segítsék az egész ökoszisztémát. A következő tizenkét hónapban a légitársaság meg kívánja erősíteni ezen elkötelezettségüket és bíznak abban, hogy 2026-tól még több könrnyezetbarát technológiával működő gépet állíthatnak majd be a flottájukba.

(Forrás: RobbReport, fotók: Air New Zealand)

repülőgép | fenntarthatóság | környezetvédelem | Air New Zealand

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram