Ez a légitársaság már biztosan elindítja nulla károsanyag-kibocsátású gépét

Az Air New Zealand mindent megtesz annak érdekében, hogy 2026-ban egy nulla károsanyag-bocsátású repülőgép szálljon fel.

Az Air New Zealand bejelentette: négy különböző gyártóval kötött megállapodást egy nulla károsanyag-kibocsátású repülőgép fejlesztéséről, a „Mission NextGen Aircraft” elnevezésű projekt részeként. Ez szerves részét képezi a vállalat azon céljának, hogy 2050-ig dekarbonizálja flottáját.

A légitársaság partnerei a Washington államon kívüli székhelyű Eviation; a Beta, egy vermonti startup; valamint a Cranfield Aerospace.

A CNET Roadshow szerint már minden gyártó dolgozik olyan repülőgépek fejlesztésén, amelyek

elektromos áramot, zöld hidrogént vagy hibrid energiát használnak a repüléshez.

Az Eviation által épíett Alice például egy teljesen elektromos ingázó repülőgép lesz, a Beta egy ALIA-250 nevű eVTOL-t fejleszt, amely utasok és rakomány szállítására egyaránt használható majd.

Az Air New Zealand célja, hogy az új repülőgép-technológiával és a partner vállalatokkal együttműködve segítsék az egész ökoszisztémát. A következő tizenkét hónapban a légitársaság meg kívánja erősíteni ezen elkötelezettségüket és bíznak abban, hogy 2026-tól még több könrnyezetbarát technológiával működő gépet állíthatnak majd be a flottájukba.

(Forrás: RobbReport, fotók: Air New Zealand)

repülőgép | fenntarthatóság | Air New Zealand | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom