Vége a megfigyelésnek, világszerte betiltja a sok felháborodást kiváltó eszközt az Airbnb

Sok vendég panaszkodott már az ingatlanban elhelyezett, gyakran rejtett kamerákra, és vírusként terjednek a videók, melyek megmutatják, hogyan lehet megtalálni ezeket az eszközöket. Most a cég lép az ügyben.

Április végétől világszerte betiltják a biztonsági kamerákat az ingatlanokon belül, hogy előtérbe helyezzék a vendégek magánélethez való jogát. Mint írták, a vendégekkel és a vendéglátókkal egyaránt konzultáltak az intézkedés bevezetése előtt, és adatvédelmi szakértőket is megkérdeztek.

Úgy vélik, a döntés várhatóan az ingatlanoknak csak egy kis részét érinti, mivel alig akad, aki jelölné a biztonsági kamerát az adatlapján.

A jelenlegi szabályok szerint még használhatnak biztonsági kamerát a házigazdák a közös helyiségekben, például a nappaliban és a folyosókon, de csak ha a berendezés helyét egyértelműen feltüntetik az ingatlan hirdetésében.

Az új szabályzat azonban nemcsak ezeket tiltja be, hanem azokat a kültéri kamerákat is, amelyek az ingatlan belsejébe mutatnak. A hálószobákban és fürdőszobákban természetesen eddig sem volt szabad kamerát elhelyezni.

A közös helyiségekben továbbra is lehet majd kaputelefon-kamera és zajérzékelő, ha az ingatlan hirdetési oldalán is feltüntetik azt. A cég szeretné biztosítani, hogy a bérbeadók figyelemmel kísérhessék az ingatlanuk biztonságát, és értesüljenek például a tiltott bulikról, ugyanakkor a vendégek magánéletének védelme is prioritást élvezzen.

Az Airbnb nemrég egy másik újítást is bevezetett, itt pedig megtudhatod, mit érdemes mindig megtenned, mielőtt kijelentkezel a szállásról.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images)

tilalom | kamera | szállás | airbnb | rejtett

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram