Close
Tovább szorul a hurok az oroszországi vakációk körül

Tovább szorul a hurok az oroszországi vakációk körül

Valószínűleg nem sokan tervezgetnek most oroszországi utazást, de aki mégis, annak nincs egyszerű dolga.

Az Európából érkező légi járatok többségét felfüggesztették, a Tripadvisoron befagyasztották egyes hotelek értékelési lehetőségeit, tegnaptól pedig airbnb-s szállást sem lehet már foglalni a háborúban álló országba.

Az Airbnb Oroszország mellett Fehéroroszországban is felfüggeszti a tevékenységét, a két államból összesen körülbelül százezer szállás szerepelt az oldalon. Mint a cég közleményéből kiderül,

a vendégek ezentúl nem foglalhatnak szállást vagy élményt ezeken a helyeken,

de egyben a fehéroroszországi és oroszországi felhasználókat is korlátozzák abban, hogy vendégként új foglalásokat hajtsanak végre.

Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatója már március 4-én bejelentette a döntést a Twitteren, és április 4-től törölték a foglalásokat.

A cég egyébként jelezte, hogy nem tud feldolgozni bizonyos oroszországi és fehéroroszországi pénzintézeteket érintő tranzakciókat.

Az Airbnb eközben több kezdeményezéssel is segíti az ukrajnaiakat.

(Forrás: Reuters, The Guardian, képek: Unsplash, Getty Images)

vakáció | airbnb | Ororszország | szállás | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram