Close
Íme, a lista: ezeket a járatokat törölték eddig a légitársaságok a háború miatt

Íme, a lista: ezeket a járatokat törölték eddig a légitársaságok a háború miatt

A légtérzárak és -szankciók alaposan átalakították a repülés világát.

A légi szankciókból és az útvonalak megváltozásából is láttuk, hogy mekkora hatása van a háborúnak a légi közlekedésre. De nemcsak az útvonalak, hanem a menetrendek is sokat módosultak, és az elmúlt napokban-hetekben több járatot is töröltek a légitársaságok.

Ukrajna, Moldova és részben Fehéroroszország légterét is lezárták a kereskedelmi járatok előtt, Oroszországból pedig számos járatot kitiltottak. A kialakult helyzetre a foglalóoldalak is reagáltak, az Egyesült Államok két legnagyobb utazási irodája, az Expedia Group és a Bookings Holdings például március 8-án közölte, hogy nem értékesít sem Oroszországba, sem onnan induló utazásokat.

A Jet2 brit diszkont társaság március 24-től május 26-ig felfüggesztette a Newcastle-ből Krakkóba közlekedő járatait.

A lett airBaltic határozatlan ideig szünetelteti az oroszországi járatait, a légitársaság Moszkvába, Szentpétervárra, Pszkovba és Kazanyba állandó, Jekatyeringburgba és Kalinyingrádba pedig szezonális járatokat üzemeltetett.

Az Austrian Airlines március 26-ig függesztette fel ukrajnai járatait:

február 21-től a Kijevbe és Odesszába tartó járatokat törölték, majd a légtérzár után a nyugati Lviv városára is kiterjesztették az intézkedést.

A British Airways felfüggesztette moszkvai járatait, és figyelmeztette az utasait, hogy egyes Ázsiába tartó járatok menetideje megnő.

A flydubai összes, Dubaj és Krasznodar valamint a Don menti Rosztov
közötti járatát legalább április 1-ig felfüggesztette, és a fehéroroszországi járatokat is ideiglenesen törölték.

A KLM szintén törölte az összes oroszországi járatát, és nem is repül át az orosz légtéren.

A LOT lengyel légitársaság az összes, Ukrajnába tartó járatát törölte, és Moldova légterének lezárása miatt a Kisinyovba tartó járatait is felfüggesztette.

A Lufthansa elkerüli az orosz és az ukrán légteret, és felfüggesztette oroszországi járatait, az ázsiai-csendes-óceáni célállomásokra módosított útvonalakon közlekedik.

A török fapados légitársaság, a Pegasus Airlines február 24. és 26. között törölte az összes Ukrajnába és Krasznodarba tartó járatát, de utóbbiakat már újra is indította.

A Ryanair az összes Ukrajnába és Oroszországba irányuló járatát további értesítésig felfüggesztette.

A Swiss International Airlines határozatlan időre függesztette fel az oroszországi járatait, Ukrajnába pedig április 30-ig nem közlekedik.

A Wizz Air szintén szünetelteti az oroszországi és ukrajnai járatait, moldovai járatait pedig Romániába helyezte át.

A brit Virgin Atlantic módosította a repülési útvonalait az Egyesült Királyság, Pakisztán és India között. A menetidő minimum negyed-, maximum egy órával lett hosszabb az egyes útvonalakon.

Az Air Astana kazah nemzeti légitársaság is felfüggesztette az oroszországi járatait.

A United Airlines szintén törölt két indiai útvonalat, az Aeroflot pedig már csak egyetlen országba repül.

Oroszországból Európába már csak ezen az egyetlen útvonalon keresztül lehet eljutni, miközben az orosz légi közlekedés egyre veszélyesebbé válhat.

(Forrás: euronews.com, chroniclelive.co.uk, airportal.hu, themoscowtimes.com, zeenews.india.com, képek: Unsplash)

 

repülés | szüneteltetés | légitársaságok | lista | járatok

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram