Close
Keddtől csak egyetlen egy országba repülhetnek az orosz nemzeti légitársaság gépei

Keddtől csak egyetlen egy országba repülhetnek az orosz nemzeti légitársaság gépei

Március 8-tól egy kivétellel valamennyi nemzetközi járatát törli az Aeroflot, a hivatalos magyarázat szerint a “járatok működését akadályozó körülmények” miatt. 

A törlés az Aeroflot-csoport valamennyi légitársaságára vonatkozik, beleértve a Rossiyát és az Aurorát. Az Aeroflot járatait törölték a globális Sabre-rendszerből is, amely a jegyvásárlásokat és egyéb tranzakciókat bonyolítja.

A szankció ellenben nem érinti a belföldi járatokat és Fehéroroszországot, vagyis utóbbi az egyetlen külföldi ország, ahová elindulhatnak az Aeroflot gépei.

A nemzetközi szankciók következtében egyébként bajban vannak az orosz légitársaságok: nehezen tudják kifizetni a földi kiszolgálás és az üzemanyagok költségeit, a repülőket tulajdonló bérbeadók pedig igyekeznek minél hamarabb visszavenni a gépeiket.

Februárban még az Aeroflot, a Rossiya és az Aurora összesen 2409 járatot üzemeltetett száz nemzetközi célállomásra ötvenhárom országban. Az Európai Unió, Kanada és az Egyesült Államok által elrendelt repülési tilalmak után az Aeroflot-csoport nemzetközi hálózata felére zsugorodott; a légitársaság számára huszonöt ország negyvenhét célállomása maradt elérhető, ami havi 1225 utat jelent.

Március 8. után pedig még rosszabbul alakul a helyzet, hiszen csupán Minszk lesz az Aeroflot egyetlen nemzetközi célállomása.

Miután a legtöbb európai ország, valamint az Egyesült Államok és Kanada is kitiltotta légteréből az orosz repülőgépeket, és Oroszországba sem repülhetnek az említett országok gépei, a nemzetközi légi útvonalak drasztikusan megváltoztak, és igencsak bonyolulttá vált például Európából Ázsiába eljutni.

(Forrás: Flightradar, NY Times, fotók: Getty Images)

 

járatok | minszk | nemzetközi | háború | szankció

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram