Close
Keddtől csak egyetlen egy országba repülhetnek az orosz nemzeti légitársaság gépei

Keddtől csak egyetlen egy országba repülhetnek az orosz nemzeti légitársaság gépei

Március 8-tól egy kivétellel valamennyi nemzetközi járatát törli az Aeroflot, a hivatalos magyarázat szerint a “járatok működését akadályozó körülmények” miatt. 

A törlés az Aeroflot-csoport valamennyi légitársaságára vonatkozik, beleértve a Rossiyát és az Aurorát. Az Aeroflot járatait törölték a globális Sabre-rendszerből is, amely a jegyvásárlásokat és egyéb tranzakciókat bonyolítja.

A szankció ellenben nem érinti a belföldi járatokat és Fehéroroszországot, vagyis utóbbi az egyetlen külföldi ország, ahová elindulhatnak az Aeroflot gépei.

A nemzetközi szankciók következtében egyébként bajban vannak az orosz légitársaságok: nehezen tudják kifizetni a földi kiszolgálás és az üzemanyagok költségeit, a repülőket tulajdonló bérbeadók pedig igyekeznek minél hamarabb visszavenni a gépeiket.

Februárban még az Aeroflot, a Rossiya és az Aurora összesen 2409 járatot üzemeltetett száz nemzetközi célállomásra ötvenhárom országban. Az Európai Unió, Kanada és az Egyesült Államok által elrendelt repülési tilalmak után az Aeroflot-csoport nemzetközi hálózata felére zsugorodott; a légitársaság számára huszonöt ország negyvenhét célállomása maradt elérhető, ami havi 1225 utat jelent.

Március 8. után pedig még rosszabbul alakul a helyzet, hiszen csupán Minszk lesz az Aeroflot egyetlen nemzetközi célállomása.

Miután a legtöbb európai ország, valamint az Egyesült Államok és Kanada is kitiltotta légteréből az orosz repülőgépeket, és Oroszországba sem repülhetnek az említett országok gépei, a nemzetközi légi útvonalak drasztikusan megváltoztak, és igencsak bonyolulttá vált például Európából Ázsiába eljutni.

(Forrás: Flightradar, NY Times, fotók: Getty Images)

 

aeroflot | törlés | ukrajna | járatok | nemzetközi

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom