Close
Új szankcióval lehetetlenítették el a legnagyobb orosz légitársaságot

Új szankcióval lehetetlenítették el a legnagyobb orosz légitársaságot

A legnagyobb globális helyfoglalási rendszert működtető Sabre szerte a világon felmondta az Aeroflottal kötött megállapodását, lehetetlenné téve az ülőhelyek eladását.

A Sabre technológiai vállalat tájékoztatása szerint az Aeroflotot eltávolították a globális helyfoglalási rendszerükből, ami azt jelenti, hogy Oroszország legnagyobb légitársaságának járataira nem lehet ezen keresztül jegyet foglalni. A Sabre vezérigazgatója, Sean Menke tájékoztatása szerint

a vállalat növekvő aggodalommal figyeli az ukrajnai helyzet alakulását, a konfliktus ellen pedig ők is állást akartak foglalni.

Robert Mann, az R.W. Mann & Company légi közlekedési elemzője szerint azonban a Sabre nem függesztette fel az automatizált szolgáltatásokat. Ezek olyan kereskedelmi, üzemeltetési és tervezési rendszerek, amelyek nélkül a légitársaságok minimálisan és manuálisan tudnának csak működni. Az automatizált szolgáltatások felfüggesztésével az Aeroflot arra kényszerülne, hogy

megpróbáljon alternatív rendszert találni, azonban a váltás nem megvalósítható egyik napról a másikra.

Egy másik helyfoglalási rendszer, az Amadeus mögött álló vállalat csütörtökön közölte, hogy nem írnak alá új szerződéseket Oroszországban, és ezzel párhuzamosan folytatják a meglévő oroszországi munkaportfóliójuk értékelését. Mindemellett felmérik és értékelik az Oroszországgal szemben bevezetett nemzetközi szankciók és az Oroszország által hozott bármilyen ellenintézkedés lehetséges hatását is.

De nem csupán a helyfoglalási rendszerek felfüggesztésével kezd teljesen ellehetetlenülni az orosz légi közlekedés. A hét elején a Boeing és az Airbus közölte, hogy a továbbiakban nem kötnek üzletet orosz ügyfelekkel. A Boeing felfüggesztette jelentősebb moszkvai tevékenységeit, ideiglenesen bezárta kijevi irodáját, valamint felfüggesztette az alkatrészekkel, karbantartással és műszaki támogatással kapcsolatos szolgáltatásait az orosz légitársaságok számára.

Az Airbus tájékoztatása szerint szintén felfüggesztették az orosz légitársaságok támogatási szolgáltatásait, valamint az ország alkatrészellátását.

Mint ismert, számos ország döntött úgy, hogy lezárja légterét az orosz repülőgépek előtt, az utazási társaságok és a körutazások szervezésével foglalkozó vállalatok többsége pedig leállította vagy újratervezte azokat az útjaikat, amelyek oroszországi állomással rendelkeztek. Az Aeroflot járatainak globális helyfoglalási rendszerekből való kivonására irányuló lépések a legújabb szankciók az orosz légi közlekedési ágazat ellen.

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

háború | helyfoglalási rendszer | ukrajna | szankció | orosz légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram